Ugunsgrēkā Madonā dzīvību zaudējis cilvēks

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
VUGD automašīna.
VUGD automašīna. Foto: Edijs Pālens/LETA

Šonakt ugunsgrēkā Madonā gājis bojā cilvēks,  pastāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāve Agrita Vītola.

Plkst.3.15 naktī glābēji saņēma izsaukumu uz piedūmotu četrstāvu dzīvojamo māju. Vienā no ēkas dzīvokļiem dega gulta četru kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā gāja bojā viens cilvēks. Pirms glābēju ierašanās paši evakuējās 18 cilvēki, bet vēl tīrs cilvēkus evakuēja glābēji.

Vītola zināja teikt, ka šajā dzīvoklī nebija dūmu detektora.

Savukārt piektdien plkst.19.31 Alūksnē saņems izsaukums uz dzīvojamo māju, kurā dega grīda divu kvadrātmetru platībā. No piedūmotā dzīvokļa tika izglābts cilvēks, kurš bija cietis un tika nodots mediķiem.

Vītola sacīja, ka kaimiņu modrība un dūmu detektors, visticamāk, bija tas, kas palīdzēja izglābt cilvēka dzīvību, jo kaimiņi, sadzirdot dūmu detektoru, izsauca glābējus.

Tikmēr plkst.21.11 saņems izsaukums uz kādu divstāvu dzīvojamo māju Liepājā, kur dega siena, griesti un sadzīves mantas desmit kvadrātmetru platībā. Degšana notika starp otro stāvu un bēniņiem. No piedūmotās ēkas izglābts viens cilvēks, kurš bija cietis un tika nodots mediķiem. Pirms ugunsdzēsēju ierašanās no ēkas evakuējās pieci cilvēki.

Šogad ugunsgrēkos Latvijā dzīvību zaudējuši jau 19 cilvēki, liecina dienesta apkopotā statistika.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu