"Sharks" ar diviem bezatbildes vārtiem uzvar "Jets"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Sanhosē "Sharks" hokejisti
Sanhosē "Sharks" hokejisti Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Sanhosē "Sharks" piektdien trešajā periodā guva divus bezatbildes vārtus un izcīnīja uzvaru regulārā čempionāta mačā.

"Sharks" viesos ar 3:2 (1:0, 0:2, 2:0) uzvarēja Vinipegas "Jets".

Spēles rezultātu 15.minūtē atklāja Markuss Sorensens, kurš vārtu priekšā neatlaidīgi cīnījās par ripu, kā rezultātā izdevās to "iestumt" vārtos. Mājinieki rezultātu izlīdzināja otrās trešdaļas vidū, kad Kails Konors no tuvas distances ar atjautīgu meistarstiķi pārspēja vārtsargu. Uzbrucējs novietoja nūju starp kājām un iemeta ripu augšējā vārtu stūrī.

"Jets" veiksme uzbrukumā ar to neaprāvās, jo pusotru minūti vēlāk Bleiks Vīlers panāca jau 2:1. "Sharks" atspēlēšanos neatlika uz pašu mača galotni, un noslēdzošā perioda sestajā minūtē Melkers Karlsons atgrieza līdzsvaru uz tablo (2:2), bet Tīmo Meiers 47.minūtē guva savas komandas trešos vārtus, kas vēlāk arī izrādījās uzvaru nesošie.

Vīlers "Jets" rindās izcēlās ar 1+1.

Citā spēlē Karolīnas "Hurricanes" savā laukumā ar 5:2 (2:1, 1:0, 2:1) pieveica Ņūdžersijas "Devils".

Uzvarētājiem vārtus un rezultatīvu piespēli nopelnīja Nino Nīderreiters un Martins Nekass, bet Brets Peske iekrāja divas rezultatīvas piespēles. "Devils" komandā "golus" iemeta Mirko Millers un Džoijs Andersons.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Latvijas hokejists Teodors Bļugers piektdien NHL spēlē izcēlās ar rezultatīvu piespēli, palīdzēdams savai komandai Pitsburgas "Penguins" izcīnīt uzvaru.

"Penguins" mājās ar 4:1 (0:0, 3:1, 1:0) uzvarēja Monreālas "Canadiens", kas neveiksmi cieta jau trešo spēli pēc kārtas.

Bļugers laukumā pavadīja nepilnas 15 minūtes, no kurām divas minūtes un 36 sekundes nospēlēja mazākumā. Viņš rezultatīvi piespēlēja ceturto vārtu guvumā, iegūdams ripu savā aizsardzības zonā, bet jau pēc tam tā tika nogādāta līdz Zekam Estonam Rīsam, kurš bija nekļūdīgs.

Tāpat Bļugers izdarīja vienu metienu pa vārtiem, reizi pielietoja spēka paņēmienu, uzvarēja sešos no 13 iemetieniem un spēli noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Uzbrucējs šosezon 56 spēlēs izcēlies ar astoņiem vārtu guvumiem un 12 rezultatīvām piespēlēm, abos rādītājos sasniedzot jaunu karjeras rekordu. 

Svētdien Pitsburgas komanda tiksies ar līgas vājāko klubu Detroitas "Red Wings".

Savukārt Elvis Merzļikins piektdien ielaida divus vārtus un nespēja glābt savu komandu Kolumbusas "Blue Jackets" no zaudējuma.

"Blue Jackets" mājās ar 1:3 (0:1, 1:0, 0:2) zaudēja Ņujorkas "Rangers", kas svinēja jau ceturto panākumu pēc kārtas.

Latvijas izlases vārtsargs šajā spēlē tvēra 25 no 27 metieniem, atvairīdams 92,6% raidījumu. Pēc astoņu uzvarētu spēļu sērijas Merzļikins pēdējos trīs dueļos piedzīvojos neveiksmi. Zīmīgi, ka nevienā no šīm spēlēm latvietis nav ielaidis vairāk par diviem vārtiem.

Iepriekšējā spēlē Kolumbusas vienības vārtos stājās Matīss Kivlenieks, kurš šoreiz palika uz rezervistu soliņa.

Nākamā cīņa Kolumbusas vienībai paredzēta svētdien pret Ņūdžersijas "Devils".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu