Video ⟩ Kaimiņš iekšlietu ministram parāda vidējo pirkstu, Ģirģens par to vēršas Saeimas Ētikas komisijā (24)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētājs Artuss Kaimiņš ierodas uz tikšanos ar Valsts prezdentu Rīgas pilī.
Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētājs Artuss Kaimiņš ierodas uz tikšanos ar Valsts prezdentu Rīgas pilī. Foto: Evija Trifanova/LETA

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija drīz varētu izskatīt un lemt, vai sodīt deputātu Artusu Kaimiņu, par epizodi, kurā viņš iekšlietu ministram Sandim Ģirģenam parāda vidējo pirkstu, sestdien, 15. februārī, vēstīja "TV3 Ziņas".

Šonedēļ pirms koalīcijas sadarbības sanāksmes starp bijušajiem partijas biedriem norisinājās saruna, kuras laikā Kaimiņš žestu parādīja. Deputāts nenoliedz, ka to būtu darījis.

"Es patiešām parādīju viņam šo te žestu, atgādinot, ka viņam būtu jāsaprot, ka viņš ir iekšlietu ministrs nevis vienkārši Sandis. Viņam ir tiesības, protams, griezties Mandātu ētikas komisijā, lai viņš to dara. Jā, to es izdarīju," Kaimiņš sacīja "TV3 Ziņām".

Iekšlietu ministram gan ir cita versija par to, kas deputātu pamudinājis uz šo soli.

"Es piedāvāju Kaimiņa kungam noslēgt miera izlīgumu, ja viņš atvainotos, jo acīmredzot viņa rīcībā nekāda veida pierādījumu nav, tad nebūtu jādodas uz Mandātu un ētikas komisiju un jāturpina šis strīds," pauda Ģirģens.

Ministrs vērsies Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā, kur jau tiekot izskatīts viens Kaimiņa pārkāpums.

Komisijas vadītāja Janīna Kursīte-Pakule (VL-TB/LNNK) "TV3 Ziņām pauda, ka žests, "protams, nav ētiski", piebilstot, ka darbs 13. Saeimā krasi atšķiras no iepriekšējām, tāpēc apspriesta pat ideja deputātiem rīkot brīvprātīgi apmeklējamu lekciju kursu.

"Arī kā uzvesties, kā runāt, to taču daudzi pamanījuši, ka runas kultūras līmenis ir katastrofiski samazinājies," raidījumam sacīja Kursīte-Pakule.

Par pārkāpumu deputātu var sodīt gan mutiski, gan izslēdzot no dalības vairākās Saeimas sēdēs, kas nozīmētu arī algas samazinājumu. Kad pieteikumus par nepieklājīgo žestu tiks saņemts, komisijai vēl būs jālemj, vai to skatīt pēc būtības.

Pats Kaimiņš atteicās vērtēt, vai šādu žestu pieklājas rādīt Saeimas deputātam.

Video: "TV3 Ziņu" sižets

Komentāri (24)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu