Bertāns mirdz Čikāgā, bet līdz uzvarai tālmetienu konkursā nedaudz pietrūkst

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Dāvis Bertāns
Dāvis Bertāns Foto: Reuters/ScanPix

Sestdienas naktī latviešu snaiperis Dāvis Bertāns Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) trīspunktu konkursā ar lielisku sniegumu kvalficējās finālam, taču neizcīnīja uzvaru, piekāpjoties Devinam Būkeram un Badijam Hīldam, kurš kļuva par čempionu.

Tālmetienu konkursu šajā gadā atklāja slavenais otrgadnieks Trē Jangs, kurš atzīmējās vien ar 15 punktiem. Uzreiz pēc viņa laukumā devās "Hornets" spēlētājs Devonte Greiems, kura kontā 18 punkti, bet kā nākamais ar 19 punktiem atzīmējās "Heat" snaiperis Dankans Robinsons.

Pēc pirmajiem trīs vīriem laukumā devās "smagā artilērija" jeb visi trīs sportisti, kas arī kvalificējās finālam. Vispirms bijušais čempions Devins Būkers atzīmējās ar 27 punktiem, realizējot abus jaunieviestos tālmetienus trīspunktu vērtībā. Uzreiz pēc viņa tieši tikpat punktu guva Badijs Hīlds. Savukārt Dāvis Bertāns guva par punktu mazāk. Latvietis "naudas bumbu" (visi metieni divu punktu vērtībā) grozu bija novietojis laukuma labajā 45 grādu pozīcijā un tieši no turienes viņš meta nekļūdīgi.

Pēc tam ar lielām ovācijām startēja vietējās publikas mīlulis Zaks Lavīns, kuram ar 23 punktiem nedaudz tomēr pietrūka, lai kvalificētos finālam. Savukārt pirmās kārtas noslēgumā aizvadītā gada uzvarētājs Džo Heriss ar 22 punktiem kapitulēja savu čempiona titulu.

Ņemot vērā, ka Bertānam pirmajā kārtā bija vissliktākais no finālistu rezultātiem, viņš noslēdzošo raundu atklāja. Šajā reizē latvietim padevās ne visai veiksmīgs starts, pēc kura gan izdevās realizēt pirmo no jaunieviestajiem tālmetieniem trīspunktu vērtībā. Latvieša likstas turpinājās arī no vidus un nākamās trīs punktu bumbas. Taču nākamajā grozā, kur atradās piecas naudas bumbas, Bertāns atkal bija lielisks, trāpot četrus no pieciem metieniem. Pēdējā grozā latvietis realizēja trīs no pieciem metieniem, bet ar to nepietika, lai atgūtos no neveiksmīgā sākuma. Kopsummā - 22 punkti.

Uzreiz pēc tam latvieti pārspēja Devins Būkers, kurš atzīmējās ar 26 punktiem, bet ar pēdējo metienu 27 punktus un uzvaru konkursā izrāva Badijs Hīlds, kurš atkārtoja arī savu pirmās kārtas rezultātu.

Pirms tālmetienu konkursa uzvaru prasmju konkursā izcīnīja "Heat" jaunais centra spēlētājs Bems Adebajo.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu