Foto ⟩ Ieskaties! Viļņā sākta populārā seriāla "Stranger Things" filmēšana

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Bijušajā Viļņas Luķišķu cietumā piektdien, 14. februārī, sākta pasaulē populārā straumēšanas kompānijas "Netflix" seriāla "Stranger Things" filmēšana.

"Līgums ir parakstīts, filmēšana sākas šodien un norisināsies visu nedēļas nogali," ziņu aģentūrai BNS apliecinājis tieslietu ministrs Elvins Jankevičs. 

Gatavošanās seriāla ceturtās sezonas filmēšanai un iekārtu montēšana Luķišķu cietuma teritorijā sākās jau drīz pēc gadumijas.

Foto: Luko Balandžio/15min.lt

Kā norāda Viļņas kino birojs, kas pārzina kinoindustriju Lietuvas galvaspilsētā, pērn slēgtais Luķišķu cietums, no kura ieslodzītie tika pārvesti uz citām soda izciešanas vietām, piesaistījis lielu ārvalstu kino veidotāju interesi.

Lietuva pēdējo gadu laikā sekmīgi piesaistījusi pasaules kinoindustrijas uzmanību gan ar nodokļu atvieglojumiem, gan ekskluzīvu filmēšanas vietu piedāvājumu. Šo interesi sekmējis arī Viļņas kino biroja un Lietuvas varasiestāžu devums iespēju reklamēšanā.

Stranger Things
Stranger Things Foto: promo

Pagājušajā gadā Viļņā tika filmēts "Netflix" oriģinālseriāls "Young Wallander", pasaulē ar panākumiem rādīts ASV telekanāla HBO seriāls "Černobiļa", kas filmēts Viļņā un Visaginā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu