Kā kļūt bagātam? Tērēšanās ieradumi, kas piemīt vidusšķirai un no kā izvairās bagātie (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Pixabay

Izpētījis simtiem cilvēku - gan bagātu, gan nabadzīgu -, autors Toms Korlijs norāda uz sliktajiem tēriņu ieradumiem, no kuriem bagāti cilvēki vienmēr izvairās, vēsta medijs "Business Insider".

"Ir daži slikti tēriņu ieradumi, no kuriem bagāti cilvēki izvairās, bet kuri ir ļoti izteikti nabadzīgākiem vai vidusmēra cilvēkiem," norāda Korlijs.

Korlijs ir pētnieks, kurš nesen izveicis pētījumu par bagātu cilvēku ieradumiem. Pētījums ilga piecus gadus. Tajā piedalījās 233 miljonāri un 128 nabadzīgi cilvēki.

"Es uzzināju, ka bagātība, veiksme, vidusšķira vai nabadzība - tas viss ir atkarīgs no cilvēku ieradumiem," pauž pētījuma autors.

Daži no sliktajiem ieradumiem, no kuriem jāizvairās:

Emocionāli pirkumi. Tie ir "ak, es mīlu šo skaisto sarkano kleitu vai šo jauko sporta automašīnu". Cilvēki bieži veic šo emocionālo pirkumu, un bieži vien tas liek iekļūt parādos.

Spontāni pirkumi arī ir slikts ieradums. No tā bagātnieki izvairās, un tas ir iemesls, kāpēc viņiem pieder visi šie labumi, ko cilvēki var iegādāties. "Mazumtirgotājs zina, ka cilvēka smadzenes daudzkārt darbojas bez impulsa, un viņi veiks šo spontāno pirkumu, neapzinoties sekas, ka tas pamatīgi iegriezīs viņu budžetā," norāda Korlijs.

Dzīvot virs saviem līdzekļiem. "Jūs vēlaties tērēt pieticīgi, lai krātu naudu. Viena no gudrākajām lietām, ko varat darīt, ir iegādāties pieticīgu māju pieticīgā apkārtnē. Tas nozīmē, ka jums būs ne tikai zemāka hipotēka, bet arī zemāki nekustamā īpašuma nodokļi, zemākas komunālo pakalpojumu izmaksas, zemāks mājas remonts. Viens labs lēmums, piemēram, kas atvieglos virkni jūsu izdevumu," atklāj autors.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu