Video ⟩ Ātruma mērītāji uz Tīnūžu-Kokneses šosejas noņemti, jo valstij neesot naudas (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aizsvīdis auto logs
Aizsvīdis auto logs Foto: Pixabay

Kamēr Lietuvā jau 25 šoseju posmi aprīkoti ar vidējā ātruma mērīšanas kamerām, Latvijā vienīgās šāda veida ierīces aizvadītā gada beigās novāktas naudas trūkuma dēļ, vēsta TV3 Ziņas.

Gan policija, gan satiksmes eksperti ir vienisprātis – šie rīki disciplinē braucējus, un spilgts pierādījums tam ir Tīnūžu šosejas posms, kurā kameru darbības laikā neesot bijušas avārijas.

Uz jautājumu, kad un vai vidējā ātruma mērītāji varētu atgriezties uz Latvijas ceļiem, atbildes nav. Valsts iestādes no neērtā jautājuma izvairās, aicinot to uzdot citiem satiksmes uzraudzībā iesaistītajiem.

No aprīļa līdz oktobrim Tīnūžu šosejas posmā darbojās vidējā ātruma mērīšanas kameras. Tās uzstādīja uz jau esošajiem fotoradariem, jo šādā veidā varēja viegli atrisināt jautājumus ar elektroapgādi.

Īpaša datorprogramma, vadoties no kameru datiem, izrēķina braucēja ātrumu un pārkāpējiem piemēroja sodus. Pilotprojekts izmaksāja 200 000 eiro.

Ieguvums – krietni uzlabojās drošība. Posmā, kur pirms tam bija asiņainas, traģiskas avārijas, neviena nopietna negadījuma. Projektam beidzoties, kameras noņēma. Avārijas atsākās.

Uz jautājumu, cik šādu vidējā ātruma kameru vajadzētu uz Latvijas ceļiem, policija aicināja interesēties Ceļu satiksmes drošības direkcijā.

Tā savukārt uzsver, ka ir tikai politisku lēmumu izpildītāji, par ceļu drošības politiku atbild Satiksmes ministrija. Tur skaidro, ka komentāra sniegšana jāsaskaņo ar Satiksmes ministru, bet jautājumu, visticamāk, vajadzētu uzdot Iekšlietu ministrijai, kuras pakļautībā ir ceļu policija.

Nākamā Ceļu satiksmes drošības padome paredzēta februāra beigās. Jāpiemin, ka patlaban uz ceļiem darbojas 100 stacionārie fotoradari. Valsts policijas rīcībā ir 12 pārvietojamie fotoradari.

Video: TV3 Ziņu sižets

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu