Foto ⟩ Pērnavas pludmalē atrod vēstuli pudelē. Izrādās, ka šādiem ziņojumiem ir jābūt arī Latvijas un Lietuvas piekrastēs

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Mailiis Ollino

Igaunijas iedzīvotājs Urmass Jujuriks februāra sākumā savas dzimšanas dienas pēcpusdienā, devās pastaigā uz sev tuvāko pludmali Pērnavā. Viņš bija ļoti pārsteigts, kad niedrēs pamanīja pudeli ar vēstuli, vēsta laikraksts "Postimees".

"Jūra bieži izskalo interesantas lietas krastā . Es vēl nekad neko nebiju atradis līdz savai dzimšanas dienai, kad dāvanā no jūras saņēmu pudeli ar vēstījumu," stāsta Jujuriks, kuram bieži patīk staigāt gar jūras krastu.

Viņš paņēma pudeli mājās, lai rūpīgi izpētītu tās saturu. "Tā kā vēstule bija angļu valodā, es jaunākajai meitai palūdzu to iztulkot," viņš saka. Pudelē bija ielocītas astoņas lappuses ar ceļojuma piezīmēm un attēliem.

Foto: Mailiis Ollino

Uz atsevišķas lapas bija norādīta sūtītāju kontaktinformācija un e-pasta adrese. Izrādījās, ka tie ir Somijas iedzīvotāji Kaisa un Kristofers.

No vēstules izriet, ka tā nemaz nav sūtīta pāri jūrai, bet atstāta piekrastē. Ceļojumu piezīmju autori un viņu draugi šādus pārsteigumus ir atstājuši dažādu valstu pludmalēs. Vēstulē arī tika norādīts, ka atradējam ir jāsazinās ar viņiem, lai izstāstītu, kur pudele atrasta.

Pats Jujuriks nevēlējās sazināties ar Kaisu un Kristoferu, tomēr neplāno arī atradumu izmest, bet gan to atstāt kā piemiņas lietu.

"Postimees" redaktori sazinājās ar vēstules autoriem.

Kristofers sacīja, ka Jujuriks ir atradis daļu no projekta, kura izstrāde un plānošana prasīja gandrīz pusotru gadu. "Mēs sev izvirzījām mērķi slēpt vēstules pudelēs Baltijas jūras pludmalēs," viņš saka.

Kopumā trīs Baltijas valstīs tika atstāti apmēram simts ilustrētu ceļojuma piezīmju.

Foto: Mailiis Ollino

Vēstuļu ideja ir ļaut veiksmei izlemt, kas tās atradīs. "Mūsu mākslas darbus nevar iegādāties, bet tos var iegūt nejauši," atzīmē Kristofers.

Mākslinieki vēlas dalīties ar citiem savā laime, ko viņi saņem no jūras. "Visiem vajadzētu atcerēties, cik svarīga jūra ir visiem, kas dzīvo uz šīs planētas," saka Kristofers.

Igaunija, Latvija un Lietuva ir pirmās, kas piedalās šajā projektā. Ar draugu palīdzību mākslinieki vēlas īstenot līdzīgu projektu Zviedrijā, Norvēģijā, Francijā un Itālijā.

"Viena no šī projekta idejām ir parādīt, kā mūs visus vieno ūdens," norāda autors, kurš cer pieskarties piekrastes zonām visā pasaulē.

Izmantojot sociālos tīklus, jau ir saņemti vairāki ziņojumi par atradumiem. "Mēs esam priecīgi, ka mūsu mazie centieni nes laimi cilvēkiem un viņi atrod laiku, lai par to pastāstītu," pauž viens no idejas autoriem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu