NBA Visu zvaigžņu spēlē ar latviešu mākslinieka darbu tiks godināts leģendārais Braients

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

NBA Visu zvaigžņu spēle norisināsies Čikāgā, naktī uz 17. februāri (pēc Latvijas laika). Nenokavē, jo tieši šīs spēles laikā tiks godināts leģendārais Braients ar latviešu mākslinieka Vladislava Lakšes darbu.

Portāls "Apollo" jau vēstīja, ka latviešu māksliniekam Vladislavam Lakšem ir izdevies izpelnīties augstu pagodinājumu, jo viņa radītais mākslas darbs ar Kobi Braientu tiks izstādīts šī gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Visu zvaigžņu spēlē. Par šo pagodinājumu sarunā ar raidījumu "Sporta studija" stāstījis pats mākslinieks.

Lakše ir atpazīstams kā mākslinieks, kurš zīmējumos attēlo dažādus NBA spēlētājus un notikumus. Viņa "Instagram" kontā ir redzami daudzi mākslinieka šedevri. Bet, iespējams, tieši viņa pēdējais veikums būs izpelnījies visaugstāko popularitāti.

Sarunā ar raidījumu Lakše ieskicēja savas izjūtas pēc notikušās traģēdijas: "Man bija tāda sajūta, ka nomiris viens no manas ģimenes. Bija ļoti grūti. Nedomāju zīmēt priekš haipa. Es vispār negribēju zīmēt Kobi." 

"Vienkārši sēdēju šeit un man bija tik sāpīgi, ka es nevarēju to neuzzīmēt. Uzreiz kļuva vieglāk," izteicies Lakše.

Mākslinieks arī apstiprināja, ka viņa veikuma lielformāta versija būšot izstādīta arī Čikāgā notiekošajā šīs sezonas NBA Visu zvaigžņu spēlē.

Kā vēsta raidījums, Lakše Ziemeļamerikā ir izpelnījies lielu popularitāti. Pie atpazīstamības latviešu mākslinieks nonācis, izmantojot populāro sociālo tīklu vietni "Instagram", kurā viņš regulāri publicē savus ar NBA tematiku saistītos mākslas darbus.

Latvieša talantu aizvadītajā gadā pamanījusi čempionvienība Toronto "Raptors", kas ar viņu noslēgusi divu gadu sadarbību. Lakši no sākuma uzrunājis "Raptors" menedžeris, tiesa, nezinot uzrunātāja identitāti, latvietis piedāvājumu neesot uztvēris nopietni.

"Raptors" vienību esot piesaistījis Lakšes darbu skarbums un precizitāte, kas cieši saderot ar Toronto kluba kultūru.

Tāpat Lakše arī atklāja, ka sadarbība ar "Raptors" esot viņa sapņu piepildījums, jo Toronto klubs kopš bērnības ir bijis mākslinieka favorīts.

"Raptors" lakšem pat ir atvēlējuši speciāli pagatavotu komandas kreklu ar viņa uzvārdu.

Šī būs jau trešā reize, kad Visu zvaigžņu spēles komandas tiek atlasītas pēc jaunā formāta - ir izvēlēti divi kapteiņi, kuri tad arī nokomplektē katrs savu komandu, secīgi izvēloties spēlētājus. Šogad, tāpat kā aizvadītajā sezonā, Visu zvaigžņu spēles komandu kapteiņi ir leģendārais Lebrons Džeimss un līgas vērtīgākais spēlētājs Jannis Adetokunbo.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu