Bijušajam policijas šefam iekrātas 253 atvaļinājuma dienas. Zināms, cik lielu pabalstu saņems Ķuzis (20)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis savā pēdējā darba dienā piedalās preses konferencē "Cik droši dzīvot Latvijā", kurā informē par aizvadītā gada darbības rezultātiem un drošības situāciju valstī.
Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis savā pēdējā darba dienā piedalās preses konferencē "Cik droši dzīvot Latvijā", kurā informē par aizvadītā gada darbības rezultātiem un drošības situāciju valstī. Foto: Zane Bitere/LETA

Atstājot Valsts policijas (VP) priekšnieka amatu Ints Ķuzis saņēmis apmēram 18 000 eiro lielu atvaļināšanās pabalstu, kā arī vairākus desmitus tūkstošus eiro par neizmantotiem atvaļinājumiem, vēsta TV3 raidījums "Nekā personīga".

Bijušais valsts galvenais policists dienestu atstājis ar diezgan cienījamu tā saucamo izpletni. Papildus atvaļināšanās pabalstam četru mēnešalgu apmērā, kas ir apmēram 18 tūkstoši, Ķuzim pienākas arī atlīdzība par neizmantotajām 253 atvaļinājuma dienām. Kas pēc paša teiktā, kopā veido vairākus desmitus tūkstošus. 

"Tas jau nav mans pašmērķis, lai neietu atvaļinājumā, lai saņemtu šo lielo pabalstu, nekādā gadījumā. Es vienmēr esmu pildījis savus pienākumus, esmu gribējis būt klāt, būt pirmais, atbildēt un uzņemties atbildību. Ka ir tā sakrājies, es neesmu vienīgais, kam tā ir, es zinu, ka daudziem vadītājiem ir sakrājies," skaidroja Ķuzis.

Ierindas policisti nevar līdzīgi Ķuzim neiet atvaļinājumā vairākus gadus, neizmantotās dienas uzkrāt un promejot saņemt lielu atlīdzību, kas, pozitīvi ietekmēs arī  pensijas lielumu. 

Jau vēstīts, ka pagājušā gada nogalē VP priekšnieks ģenerālis Ints Ķuzis pieņēma lēmumu par amata atstāšanu. 

Ķuzis paziņojis, ka pēdējos gados paveikts liels darbs pie policijas nākotnes veidošanas un Ķuzim radusies pārliecība, ka jaunā policija ir jāveido jaunajam policijas priekšniekam.  

Ķuzis VP priekšnieka amatā tika apstiprināts 2011. gada augustā. Līdz tam viņš no 2009. gada bija policijas Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks.

Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) paredzējis jauno VP priekšnieku izvēlēties konkursā, kurā kandidāta atbilstību iestādes vadītāja amatam novērtēs ministra izveidota komisija.

Jaunā valsts policijas priekšnieka konkursa komisijā plāno iekļaut pārstāvjus no prokuratūras un valsts drošības dienesta. Un atšķirībā no iepriekšējām reizēm Galveno policistu neiecels iekšlietu ministrs vienpersoniski, bet kandidātam būs nepieciešams visu koalīcijas partneru atbalsts valdībā. 

Komentāri (20)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu