Pensionāre saceļ visu Liepāju kājās, dzērumā samelojot, ka skolā ievietota sprāgstviela (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Pixabay

Janvāra beigās Kurzemes apgabaltiesa piespriedusi naudas sodu kādai pensionārei, kura 2017. gada 16. decembrī, būdama alkohola reibumā, sniedza apzināti nepatiesu paziņojumu Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam (NMPD) par to, ka Liepājas Raiņa 6. vidusskolā ievietots spridzeklis, liecina Latvijas tiesu portālā pieejamais anonimizētais tiesas spriedums.

Tiesas spriedumā norādīts, ka tiesa apstiprinājusi 2019. gada 20. decembrī starp Liepājas prokuratūras prokuroru un apsūdzēto noslēgto vienošanos par vainas atzīšanu un sodu. Tiesa sievieti sodījusi ar naudas sodu trīs Latvijas Republikā noteikto minimālo mēnešalgu apmērā, jeb 1290 eiro.

Kā teikts tiesas spriedumā, 2017. gada 16. decembrī ap pulksten 18.32, atrodoties savā dzīvesvietā apsūdzētā persona, būdama alkohola ietekmē un huligānisku motīvu vadīta, piezvanīja uz NMPD tālruni un sniedza apzināti nepatiesu paziņojumu.

Pēc šī paziņojuma saņemšanas notikuma vietā ieradās Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kārtības policijas darbinieki un Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Izmeklēšanas atbalsta pārvaldes pretterorisma vienības "Omega" darbinieki, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Kurzemes reģiona brigādes Liepājas 1. daļas un NMPD darbinieki. Teritorija tika norobežota un meklētas sprāgstošas vielas.

Tika apsekota visa skola, tās sporta zāle, izpētīti treniņu piederumi, pārbaudītas ģērbtuves, dušas, palodzes, skolas gaiteņi, tualetes telpas un tajās esošie tualetes podi, izlietnes, skolas halle, skolā esošās mēbeles un augi, kā arī blakus esošās teritorijas, iesaistot speciālo tehniku un dežurējošo sapieri ar dienesta suni. Sprāgstoša viela vai tamlīdzīgi priekšmeti netika atrasti.

Kā teikts spriedumā, līdz ar vienošanos, kas noslēgta starp prokuroru un apsūdzēto, apsūdzētā persona savu vainu pilnībā atzina.

Par apsūdzētās atbildību mīkstinošu apstākli tiesa atzina to, ka viņa vaļsirdīgi atzina savu vainu un nožēloja izdarīto, bet par atbildību pastiprinošu apstākli tika atzīts tas, ka noziegums pastrādāts alkohola ietekmē.

Ar šo spriedumu apsūdzētā persona atzīta par vainīgu 231.1. pantā paredzētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā. 

Šis likuma pants par apzināti nepatiesu paziņojumu par sprāgstošas, indīgas, radioaktīvas vai bakterioloģiskas vielas vai materiālu vai spridzināmās ietaises ievietošanu vai novietošanu, kā sodu paredz piemērot brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai piespiedu darbu, vai naudas sodu.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu