Higēnas ieradumi, no kuriem ir vērts atteikties

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Eksperti apgalvo, ka dažkārt, cenšoties uzlabot savas dzīves un veselības kvalitāti, izdarām par daudz, kas, kā zināms no dažiem sakāmvārdiem, nebūt vienmēr nav labi. Par to, no kādiem ieradumiem veselības vārdā būtu vērts atteikties, vēsta portāls "Rambler".

Roku mazgāšana ar antibakteriālajām ziepēm

Portāls apgalvo, ka speciālisti jau sen ir nonākuši pie secinājuma, ka parastās ziepes iznīcina tieši to pašu mikrobu daudzumu, kā antibakteriālās, tādēļ to lietošanai nav nekāda pamata. Šī produkta sastāvā gan bieži ir sastopams triklozāns, kura lietošanai mēdz piedēvēt tādus briesmīgus blakusefektus kā neauglība un citus hormonālus traucējumus. Vielas lietošana daudzās pasaules valstīs ir ierobežota.

Roku žāvēšana ar karstā gaisa palīdzību

Samērā populārs ir pieņēmums, ka no elektriskajiem roku žāvētājiem nākošais karstais gaiss efektīvāk iznīcina dažādas baktērijas, taču tā gluži nav taisnība. Tas ko šie aparāti diemžēl paveic - izplata dažādas mikrodaļiņas un baktērijas pa visu telpu. Eksperti iesaka labāk izmantot papīra dvieļus.

Bieža iešana dušā

Karsts ūdens kombinācijā ar dušas želejām iznīcina ķermeni pārklājošo eļļas aizsargkārtiņu, kas cilvēku pasargā no dažādām infekcijām, tādēļ medicīnas profesionāļi iesaka pārāk bieži un ilgi nestāvēt zem karsta ūdens strūklas.

Pīlings

Lai arī pīlingam nav ne vainas - tas atbrīvo ādu no mirušajām šūnām - vairums šo procedūru veic pārāk bieži, šādā veidā izjaucot ādas dabīgo līdzsvaru. Eksperti uzskata, ka šo pilnībā pietiek ar šīs procedūras veikšanu divreiz nedēļā.

Katru dienu cītīgi tīrīt ausis

Nereti sastopami cilvēki, kuri tik aktīvi cenšas "karot" ar ausu sēru, ka lietā tiek likti gan vates kociņi, gan ūdens. Lai arī vairums ir dzirdējuši par to, cik bīstami ir izmantot vates kociņus, to ir vērts atkārtot atkal un atkal - šis ieradums var satraumēt bungādiņas, kas neatgriezeniski ietekmēs dzirdi. Eksperti iesaka sekojošu metodi - sēra atmiekšķēšanai ausī jāiepilina mazliet eļļas, tad tā jāizskalo ar siltu ūdeni un rūpīgi jānoslauka ar dvieli.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu