Nogāztas ceļa zīmes, aizšķērsotas dzelzceļa sliedes, izrauti koki ar saknēm - spēcīgais vējš plosa Latviju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Twitter / Māris Doveiks

Pirmdien, 17. februārī, Latvijā plosās brāzmains vējš, kas sasniedzis pat 20-25 m/s lielu ātrumu. Sociālajos tīklos ar vēja radītajiem postījumiem dalījušies arī Latvijas iedzīvotāji.

Spēcīgais vējš Latvijā saglabāsies visas nedēļas garumā. Sinoptiķi prognozē, ka vienīgā diena, kad vēja brāzmes nebūs tik spēcīgas būs ceturtdiena.

Jelgavā spēcīgais vējš esot nogāzis vairākas ceļa zīmes.

Savukārt Rīgā vējš nogāzis un izrāvis laukā no zemes kokus. Tāpat Iļģuciemā uz dzelzceļa sliedēm bija nogāzies koks.

Par spēcīgo vēju un iespējamajiem postījumiem brīdina arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD), kā arī Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).

Tikmēr vētra "Dennis" plosa Lielbritāniju. Tur vēja ātrums sasniedzis pat 30 m/s lielu spēku. Stiprās lietusgāzes radījušas cilvēku dzīvībām bīstamus nogruvumus un plūdus, kas apdraud arī pilsētas. Daudzviet applūduši arī autoceļi un dzelzceļi. Visvairāk vētra skārusi Velsu, kur Tafas upe ir izgājusi ārps krastiem un appludinājusi Pontipridas pilsētu. No šīs pilsētas tika evakuēti 600 cilvēki.

Tāpat vētras laikā bojā gājuši arī trīs cilvēki. Viens cilvēks tika atrasts Kentas piekrastē, bet vēl viens iedzīvotājs gāja bojā, kad Ziemeļjūras spēcīgie viļņi viņu nogāza no naftas torņa. Trešā persona sākotnēji pazuda Velsā radušajos plūdos, taču policija vēlāk atrada viņa mirstīgās atliekas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu