Bijušie JRT aktieri izveidojuši neatkarīgu teātri fon Stricka villā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Alvis Hermanis
Alvis Hermanis Foto: Evija Trifanova/LETA

Jaunā Rīgas teātra (JRT) aktieri, kurus 2017. gadā no darba teātrī atbrīvoja tā mākslinieciskais vadītājs Alvis Hermanis, izveidojuši jaunu, neatkarīgu teātri, kas mājvietu radis K.K. fon Stricka villā, informēja jaunizveidotās apvienības pārstāve Elizabete Lukšo-Ražinska.

"Willa teātris" apvieno tādus māksliniekus kā Andi Strodu, Vari Piņķi, Edgaru Samīti, Lienu Šmuksti, Ivetu Poli, Gati Gāgu un Ingu Alsiņu-Lasmani. Plānots, ka teātris piedāvās apmeklētājiem gan jauniestudējumus, gan performances, gan aktuālus dzejas un mūzikas pasākumus, bet svētdienās varētu notikt izrādes bērniem.

Jau šodien plkst.19 "Willa teātrī" pirmizrādi piedzīvos izrāde "Stāsts par Mī...". Tas ir dokumentāls stāsts par sievietes attiecībām, vēlmi mīlēt un būt mīlētai, stāstīja Lukšo-Ražinska. Iestudējuma režisors ir Piņķis, tajā piedalīsies Samītis un Elīna Bojarkina.

Savukārt 23. februārī plkst. 19 teātrī varēs redzēt izrādi bērniem "Pagalms atdzīvojas", kas demonstrēta Valmieras vasaras teātra festivālā. Iestudējums vēsta par pagalmā dzīvojošiem draugiem, kuri katru nedēļu satiekas pie garāžas. Reiz tikšanās pārvēršas piedzīvojumā, atdzīvojoties garāžas durvīm, kannām un citiem priekšmetiem. Izrādes režisors ir Toms Treinis, tajā piedalīsies aktieri Matīss Budovskis, Alise Danovska, Emīls Krūmiņš, Rihards Zelezņevs.

23. martā plkst. 18 K.K.fon Stricka villā pirmizrādi piedzīvos vienas aktrises performance, izmantojot somu autores Heli Lāksonenas dzeju, kam dots nosaukums "Putn ilgs". Performances režisors ir Piņķis. Tāpat tajā piedalīsies arī aktrise Inga Alsiņa-Lasmane.

Ar teātra repertuāru var iepazīties, apmeklējot "Willa teātra" lapu sociālajā tīklā "Facebook", bet biļetes uz izrādēm var iegādāties "Biļešu paradīzes" tīklā.

"Willa teātris" dibināts Rīgā, 2020. gada sākumā un tas apvienojis teātra profesionāļus. Savukārt par teātra mājvietu tapusi K.K.fon Stricka villa, kur skatītājiem paredzētas vismaz 80 vietas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu