Rīgas "Dinamo" KHL sezonas pēdējā mājas spēlē uzveic "Avtomobilist"

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas "Dinamo" hokejisti Lauris Dārziņš, Kārters Eštons un Miķelis Rēdlihs
Rīgas "Dinamo" hokejisti Lauris Dārziņš, Kārters Eštons un Miķelis Rēdlihs Foto: Raimonds Volonts, "Dinamo Rīga"

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienība Rīgas "Dinamo" savā šīs Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonas pēdējā mājās spēlē pārtrauca 13 zaudējumu sēriju, pieveicot Jekaterinburgas "Avtomobilist" komandu. 

"Dinamo" pārspēja "Avtomobilist" ar 2:1 (0:1, 1:0, 1:0).

Vārtus Rīgas komandas labā guva Kirils Sļepecs un Aleksandrs Protapovičs.

Jau pēc spēlētām 110 sekundēm rezultāts pēc Dena Sekstona metiena bija 1:0 viesu labā, kuri izmantoja vairākumu par skaitliskā sastāva pārkāpšanu.

Otrajā periodā vienādos sastāvos "Dinamo" atspēlējās 39.minūtē, kad pēc Bendžamina Māršala piespēles no vārtu priekšas "golu" iemeta Sļepecs.

Trešajā trešdaļā vadībā rīdzinieki izvirzījās 48.minūtē. Kristaps Sotnieks labi pacīnījās par ripu pie borta pretinieku zonā, Gints Meija apslidoja vārtus un no aizvārtes piespēlēja Protapovičam, kurš no tuva attāluma pārspēja viesu vārtsargu.

Rīdzinieku vārtos Aleksandrs Salāks atvairīja 34 pretinieku metienus.

Jau ziņots, ka iepriekšējā mačā rīdzinieki mājās ar 6:7 papildlaikā zaudēja Maskavas "Dinamo". Latvijas vienībai tas bija jau 13.zaudējums pēc kārtas. Sezonas gaitā bijušas arī astoņu un deviņu pēc kārtas zaudētu spēļu sērijas.

Sniegumam noteikti nav palīdzējušas arī traumas, kas bijušas teju vai ikvienam hokejistam. Priekšlaicīgi sezona beigusies aizsargiem Kristapam Zīlem un Nerijum Ališauskam, kā arī vārtsargam Andrejam Makarovam.

Tikmēr "Avtomobolist" pēdējos astoņos mačos bija cietis piecus zaudējumus.

Rīgas "Dinamo" ar 37 punktiem 57 mačos ieņem priekšpēdējo 11.vietu Rietumu konferencē, kamēr Jekaterinburgas vienība ar 72 punktiem 59 dueļos ir ceturtā Austrumos un nodrošinājusi vietu Gagarina kausa izcīņā.

20.februārī pret Habarovskas "Amur" sāksies pēdējā izbraukuma sērija. Vēl paredzēta tikšanās ar Vladivostokas "Admiral" un Pekinas "Kuņluņ Red Star", bet 26.februārī sezona noslēgsies ar maču pret Novosibirskas "Sibirj".

Rīgas "Dinamo" iepriekšējā sezonā līdz pat regulārā čempionāta pēdējai kārtai cīnījās par vietu Gagarina kausā, tomēr piekto gadu pēc kārtas Latvijas komanda palika bez KHL izslēgšanas turnīra.

Pirmajās četrās KHL sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi "play-off" spēlēja arī 2013./14.gada sezonā.

Otro sezonu pēc kārtas regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu