Video ⟩ "Ievilku dziļu elpu un devos melnajā tumsā". Madonā mīklainos apstākļos sadeg pensionārs

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ugunsdzēsēji. Ilustratīvs attēls
Ugunsdzēsēji. Ilustratīvs attēls Foto: Edijs Pālens/LETA

Pagājušās nedēļas nogalē vēl nenoskaidrotos apstākļos bojā gājis kāds vīrietis, kurš sadedzis gultā, vēsta raidījums "Degpunktā".

Video: "Degpunktā" sižets

Madonā, Saules ielā, kādā no daudzdzīvokļu namiem mīklainos apstākļos ugunsgrēkā miris vīrietis. Kāds no nama iedzīvotājiem nakts vidū kāpņutelpā sajuta specifisku smaku. Viņš ievērojis, ka pa pirmā stāva dzīvokļa durvju šķirbām veļas dūmi un nekavējoties zvanījis ugunsdzēsējiem.

Gaitenis strauji piepildījies ar dūmiem, un iedzīvotāju izkļūšana no dzīvokļiem bez glābēju iejaukšanās palikusi pavisam nedroša un sarežģīta. Ugunsdzēsēji kopā evakuēja 23 cilvēkus, tostarp pensionārus un invalīdus.

"Tik šausmīgi melni dūmi gāzās, ka neredzēju savu roku, neko neredzēju vispār. Un lejā viņi sauc, ejiet visi ārā, ejiet! Es saprotu, ka bail palikt, bet iziet arī vairs nevaru. Ievilku dziļi elpu un laidos tajā melnajā tumsā. Ugunsdzēsēji te neko nedarīja, nevienu pilīti ūdens nelēja, jo liesmas nekādas nebija. Viņi tikai izpūta ar kaut kādu aparātu ārā dūmus," raidījumam "Degpunktā" atklāja nama iedzīvotāja Līga.

Degšanas platība bijusi pavisam maza, taču ar to pieticis, lai postaža laupītu kāda pensionāra dzīvību. Vietējie iedzīvotāji raidījumam "Degpunktā" pastāstīja, ka ugunsgrēka upuris atrasts gultā un no dzīvokļa iznests puskails.

Vietējie iedzīvotāji noliedz versiju par smēķēšanu vai pārmērīgu alkohola lietošanu. Vientuļais vīrietis nekad nebija smēķējis, turklāt arī grādīgos nelietojis. Pirms ugunsgrēka kungs uzvedies aizdomīgi un pie Līgas ciemos atnācis, dusmu vadīts.

"Pēkšņi zvana pie durvīm, Valērijs uznācis augšā. Viņš gandrīz nekad nenāk. Un viņš saka, nekad dzīvē nebiju domājis, ka tu esi tik ļauna, ka tu man ko tādu nodarīsi. Es iešu uz policiju. Viņš gāja garām un, skatoties uz mani, pārmeta krustu un kaut ko murmināja," atminējās Līga.

Nākamajā naktī pēc nesaprotamā strīda notika letālais ugunsgrēks. Pašlaik bojāgājušā kunga dzīvoklis ir aizzīmogots un notikušā cēloņus pēta policijas izmeklētāji.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu