"Domāju, ka skūpsts ir nejaušība, līdz..." Igauniju satricina stāsts par skolotāju, kura pavedinājusi 14 gadus vecu skolnieci

Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Igaunijā sāk skatīt krimināllietu, kurā kāda Narvas skolotāja apsūdzēta savas 14 gadus vecās skolnieces pavedināšanā. Šī lieta izraisījusi plašu sabiedrības rezonansi, vēsta portāls "Postimees".

Meitene apgalvo, ka skolotāja esot ar viņu manipulējusi. Jauniete nolēmusi atklāt šo stāstu, jo viņai esot aizdomas, ka varētu būt vēl citi upuri.

Savukārt apsūdzētās skolotājas advokāts uzstāj, ka lietā neesot saskatāms nozieguma sastāvs, taču atzīst, ka varētu rasties jautājumi par profesionālās ētikas un morāles jautājumiem.

Sieviete joprojām strādā par skolotāju, taču tagad jau kādā Tallinas ģimnāzijā.

"Postimees" neatklāj iesaistīto personu identitāti, taču norāda, ka skolniece pašlaik ir 18 gadus veca un arī skolotāja esot jauna sieviete. 

Portāls publicējis cietušās skolnieces versiju par notikušo.

Viņa stāsta, ka abas ar skolotāju esot iepazinušās pirms četriem gadiem.

"Viņa man neko nepasniedza, bet es gribēju kārtot eksāmenu viņas priekšmetā, tāpēc meklēju kādu, kas varētu pasniegt privātstundas. Vērsos pie viņas ap 2016. gada jūliju, un tā sākās mūsu tikšanās," atklāj jauniete.

Audzēknei nemanot, skolotāja sāka ieņemt arvien nozīmīgāku lomu meitenes dzīvē.

"Viņa faktiski vadīja visu manu dzīvi.

Viņa varēja astoņas stundas sarakstīties ar mani "mesendžerī", teica visādus jaukus vārdus, nepārtraukti slavēja. Protams, ka es ļoti ātri viņai pieķeros," atklājusi jauniete.

Pirmais fiziskais kontakts esot noticis pēc mēneša.

"Mūsu nodarbības sākās vēl pirms jaunā mācību gada," teica meitene. "Kaut kad augusta vidū mums klasē bija nodarbība, un kādā brīdī viņa man pienāca klāt un noskūpstīja."

Meitene stāsta, ka esot bijusi šokā un neizpratnē par notiekošo.

Taču privātstundas esot turpinājušās.

Pēc kāda laika skolotāja uzaicinājusi meiteni pie sevis mājās. "Man nebija nekādu aizdomu, domāju, ka tas skūpsts bija nejaušība. Aizgāju pie viņas, un... Tur viss notika pirmoreiz," stāsta jauniete. 

Meitenei tolaik esot bijuši strīdi ar savu māti, kurai esot bijušas aizdomas, ka skolotāja cenšas meitu savervēt sektā.

Māte veda meiteni pie psihologiem, taču viņa klusēja par attiecībām ar skolotāju. Kad māte piedraudēja, ka iešot uz skolu skaidroties, jauniete par to pastāstījusi skolotājai.

Viņa uzreiz meitenei likusi uzrakstīt, ka skolotāja viņu neesot piespiedusi darīt neko tādu, ko meitene nevēlas.

Meitene aizbēgusi no mājām, bet policija viņu atrada un aizveda uz skolu, kur gaidīja māte. Sarunā ar psihologu meitene beidzot pastāstīja, kas notiek, kā arī parādīja intīmu saraksti ar skolotāju. 

Tika ierosināta krimināllieta, kuras izmeklēšana ilga gandrīz četrus gadus.

Cietusī uzskata, ka izmeklēšana vilcināta ar nodomu, lai sagaidītu viņas pilngadību un lietā mazāk varētu iesaistīties viņas vecāki, kuriem ir juridiskā izglītība.

Jauniete norāda, ka skolotāja esot ar viņu manipulējusi un pat devusi mājienus, ka varētu izdarīt pašnāvību, kad meitene centās ar viņu pārtraukt kontaktus. 

Cietusī nolēmusi par notikušo izstāstīt medijiem. Skola Narvā ļāva skolotājai strādāt līdz mācību gada beigām un tad atlaida. Viņa pēc tam pārcēlās uz Tallinu, kur tagad strādā kādā ģimnāzijā. 

Skolotājai izvirzītas apsūdzības par piespiešanu, izmantojot savu ietekmi, miesas bojājumu nodarīšanu un nepilngadīgo pavedināšanu. Apsūdzība par miesas bojājumu nodarīšanu esot izvirzīta tāpēc, ka skolotāja viņai esot ļoti stipri saskrāpējusi muguru, stāsta meitene.

Lai gan skolotājas advokāts apgalvo, ka lietā neesot saskatāms nozieguma sastāvs, viņš tomēr nenoliedz to, ka skolotājas un skolnieces starpā bijuši seksuāli kontakti.

Tā kā gadījums gadiem ilgi tika izmeklēts, skolotāja šajā laikā varēja atrast jaunu darbu skolā. Sodu reģistrā tiek iekļauta informācija par notiesātajiem, tāpēc nākamais darba devējs visdrīzāk nemaz nezināja, ka skolotājas pagātnē ir apsūdzības pedofilijā.

"Postimees" sazinājās ar Tallinas ģimnāzijas direktoru - skolotājas pašreizējo darba devēju. Viņš sacīja, ka par šo gadījumu dzirdot pirmoreiz.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu