Koronavīrusa mirušo skaits Ķīnā pārsniedz 2000, inficēto skaits tuvojas 80 000

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters / Scanpix

Jaunā koronavīrusa "Covid-19" upuru skaits Ķīnā ir pārsniedzis 2000, pieaugot līdz 2004 pēc tam, kad pēdējo 24 stundu laikā ar šo vīrusu nomira 136 cilvēki, trešdien, 19. februārī, paziņoja Nacionālā veselības komisija.

Pēdējo 24 stundu laikā arī reģistrēti 1749 jauni inficēšanās gadījumi, un kopējais inficēto skaits kopš epidēmijas sākuma pagājušā gada decembrī visā kontinentālajā Ķīnā ir sasniedzis 74 185.

Jauno infekcijas gadījumu skaits pēdējo 24 stundu laikā ir mazākais vienā diennaktī šajā mēnesī.

Jaunie infekcijas gadījumi pārsvarā ir vīrusa uzliesmojuma epicentrā Hubei provincē. Ārpus šīs provinces reģistrēti tikai 56 jauni infekcijas gadījumi.

Ķīnas amatpersonu publiskotā pētījumā konstatēts, ka lielākā daļa pacientu ir saslimuši vieglā formā. Infekcijas gadījumu skaita lēnāks pieaugums tiek uzskatīts par pazīmi, ka uzliesmojums tiek kontrolēts.

Ķīnas prezidents Sji Dzjiņpins telefonsarunā ar Lielbritānijas premjerministru Borisu Džonsonu sacīja, ka Ķīna ar saviem pasākumiem vīrusa izplatīšanās ierobežošanai panāk "redzamu progresu".

Pasaules Veselības organizācija gan ir brīdinājusi, ka vēl ir par agru pateikt, vai jaunu infekcijas gadījumu skaita kritums turpināsies.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu