Uz kruīza kuģa "Diamond Princess" noteiktā karantīna beigusies. Vairākas valstis evakuēs savus pilsoņus (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kruīza kuģis "Diamond Princess"
Kruīza kuģis "Diamond Princess" Foto: AFP / Scanpix

Kruīza kuģi "Diamond Princess" Japānas ostas pilsētā Jokohamā trešdien, 19. februārī, sāka atstāt pasažieri, kuriem koronavīrusa "Covid-19" tests ir negatīvs, jo ir beigusies koronavīrusa dēļ kuģim noteiktā 14 dienu karantīna.

Vismaz 542 cilvēkiem uz šī kuģa koronavīrusa tests ir pozitīvs, un tā pasažieri un apkalpes locekļi ir otra lielākā inficēto grupa ārpus koronavīrusa uzliesmojuma epicentra Ķīnā. 

Uz kuģa atradās 3700 pasažieri un apkalpes locekļi no vairāk nekā 50 valstīm un reģioniem. Apmēram 500 pasažieriem, kuriem vīrusa tests ir negatīvs, pēc karantīnas perioda beigām ir atļauts nokāpt no kuģa.

Pasažieri, kuriem nav konstatēti koronavīrusa simptomi un kuriem šī vīrusa tests ir negatīvs, saņēma oficiālu apliecību, ka viņi nerada infekcijas risku.

Vairākas valstis jau pirms karantīnas perioda beigām apņēmās repatriēt savus pilsoņus no šī kuģa, parādoties ziņām par straujo inficēto skaita pieaugumu.

ASV bija pirmā valsts, kas no kruīza kuģa evakuēja savus pilsoņus. Pirmdien vairāk nekā 300 amerikāņu tika ar lidmašīnu aizvesti uz dzimteni, lai gan 14 no šiem pasažieriem koronavīrusa tests bija pozitīvs.

Trešdienas rītā Dienvidkoreja ar lidmašīnu evakuēja sešus savus pilsoņus un vienu Japānas pilsoni uz Seulu, kur viņi būs ievietoti izolācijā uz 14 dienām.

Arī Austrālija, Kanāda, Lielbritānija, Itālija un Honkonga apliecināja, ka grasās repatriēt savus pilsoņus, bet ir nolēmušas viņiem piemērot 14 dienu karantīnu dzimtenē. 

Ir gaidāms, ka nokāpšana no kuģa ilgs apmēram trīs dienas, jo vēl turpinās koronavīrusa testu rezultātu saņemšana. Katram, kurš kontaktējies ar kādu inficētu pasažieri, būs jāpavada karantīnā vēl 14 dienas.

Kad visi pasažieri būs nokāpuši no kuģa, tā apkalpes locekļiem sāksies jauna karantīna.

Japāna noteica 14 dienu karantīnu kuģim "Diamond Princess" pēc tam, kad kādam no bijušajiem pasažieriem bija diagnosticēts "Covid-19".

Pasažieriem kopš 5.februāra pamatā bija jāuzturas kajītēs, tomēr ik pa laikam viņi varēja iziet uz klāja, apvilkuši sejas maskas.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu