Video ⟩ "Ja vajadzēs, stāvēšu uz ceļiem pie Saeimas un lūgšu, lai to visu atceļ." Zolitūdes traģēdijā cietušie vīlušies tiesas spriedumā (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Būvinženieris Ivars Sergets
Būvinženieris Ivars Sergets Foto: Ieva Leiniša/LETA

Otrdien, 18. februārī, tika pasludināts spriedums Zolitūdes traģēdijas krimināllietā. Cietušie pēc sprieduma nolasīšanas bija ļoti vīlušies ar galējo lēmumu, vēsta raidījums "TV3 Ziņas".

Video: "TV3 Ziņas" sižets

Latvijas vēsturē vērienīgākās un sarežģītākās krimināllietas sprieduma pasludināšana pirmdien bija ieplānota stingrā drošības režīmā. Tiesas sēdes dalībnieki tika aicināti ierasties aptuveni pusotru stundu pirms sprieduma nolasīšanas, lai izietu drošības pārbaudes. Pie tiesu nama bija novietotas vairākas policijas automašīnas, lai rūpētos par papildus drošību.

"Dieva sods līdz viņiem nonāks, mēs cīnīsimies tālāk, mēs to tā neatstāsim. Mēs izprasīsim pilnībā visus dokumentus, kurus šodien lasīja, organizēsim piketu, vajadzēs, iesim pie Saeimas. Ja vajadzēs, stāvēšu uz ceļiem pie Saeimas un lūgšu, lai to visu atceļ," pēc sprieduma raidījumam "TV3 ziņas" atzina Aļona Burve-Želodkova, kura traģēdijā zaudēja vīru.

"Tas ir apsmiekls Latvijai, mūsu tautai, tādu tiesu mēs nebijām gaidījuši, kā tā var ņirgāties par cilvēkiem. Viņu vienu pašu uztaisīja par grēkāzi, kur tad viņš ņems to maisu naudas, ko visu izmaksāt, sešus gadus sēdēt. Tie pārējie sēž un smaida, viņi visi ir vainīgi," uzskata bojāgājušā ugunsdzēsēja-glābēja vecāmāte Austrīte Žarikova.

Portāls "Apollo" jau vēstīja, ka Zolitūdes traģēdijas lietā būvinženieriem Ivaram Sergetam tika piespriests sešu gadu cietumsodu, kā arī viņam uz pieciem gadiem ir aizliegts ieņemt savu amatu.

Savukārt tiesa visās apsūdzībās attaisnoja veikala projekta būvekspertīzes veicēju Andri Gulbi, arhitektu Andri Kalinku, būvuzraugu Mārtiņu Draudiņu un uzņēmuma "Re&Re" būvdarbu vadītāju Staņislavu Kumpiņu.

Tāpat attaisnota tika arī Rīgas pilsētas būvvaldes Juridiskās nodaļas Būvniecības uzraudzības nodaļas eksperte Marika Treija, būvvaldes būvinspekcijas priekšnieka vietniece Aija Meļņikova un būvvaldes darbinieks Jānis Balodis.

Tāpat par nevainīgu atzīta uzņēmuma "Maxima Latvija" darba aizsardzības vecākā eksperte Inna Šuvajeva.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu