"Čigānu Karalis" pret "Bronzas Bombardieri". Kurš triumfēs vienā no visu laiku lielākajām smagsvaru boksa cīņām?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Deontejs Vailders un Taisons Fjūrijs
Deontejs Vailders un Taisons Fjūrijs Foto: AFP / Scanpix

Jau šajā nedēļas nogalē boksa pasaule piedzīvos vienu no visu laiku gaidītākajiem smagsvaru dueļiem. Agrā svētdienas rītā (pēc Latvijas laika) Lasvegasā ringā tiksies brits Taisons Fjūrijs un amerikānis Deontejs Vailders. Boksa ekspertiem par gaidāmo cīņu, kā tas allaž notiek pirms šāda mēroga notikumiem, domas dalās.

Pirmā abu slaveno smagsvaru cīņa 2018. gadā beidzās ar skandalozu neizšķirtu. Daudzi boksa eksperti uzskatīja, ka 12 raundu laikā par Čigānu Karali dēvētais Taisons Fjūrijs izdarīja pietiekami, lai tiktu kronēts par dueļa uzvarētāju. Daudzi spekulēja, ka par Bronzas Bombardieri dēvētā Deonteja Vaildera spēcīgais sitiens tieši noslēdzošajā raundā izglāba viņu no zaudējuma.

Pēdējā laikā teju visi boksa pasaules eksperti ir nākuši klajā ar prognozi par gaidāmo cīņu. Abiem bokseriem ir savi "instrumenti", lai cīņā uzvarētu, kas atspoguļojas arī ekspertu prognozēs.

Dzelzs Maiks Taisons savā prognozē priekšroku devis britu cīkstonim: "Nav viegli iesist Fjūrijam, jo viņš ir ļoti liels un kustīgs. Šī būs interesanta cīņa, jo abiem puišiem ir ko pierādīt. Vēlu veiksmi Taisonam Fjūrijam. Vienmēr esmu bijis Taisona fans."

Pretējās domās ir Dzelzs Maika, iespējams, visslavenākais oponents Evanders Holifīlds, kurš priekšroku dod Vailderam viņa pārliecības un darba spēju dēļ. Holifīlds uzskata, ka amerikāņu bokseris allaž ir lieliskā sportiskajā formā.

"Vailders nav tikai liels puisis ar smagu labo roku. Pēdējo gadu laikā viņš savās darbībās ir kļuvis nosvērtāks un precīzāks. Tieši tāpēc uzskatu, ka viņš otrajā cīņā Fjūriju uzvarēs," savu nostāju plašāk paskaidroja Holifīlds.

Arī Fjūrija tautietis un bijušais smagā svara čempions Deivids Hejs uzskata, ka gaidāmajā duelī pārāks būs tieši Bronzas Bombardieris, pie tam pretinieku pārspējot ar nokautu. "Manuprāt, cilvēki pārāk reti piemin briesmīgo brūci, kas pēdējā cīņā radās virs Fjūrija labās acs. Es ticu, ka šī brūce tiks atvērta arī šajā cīņā. Mirklī, kad Taisons būs "pazaudējis" vienu aci, viņš diemžēl uzskries virsū vienam no smagākajiem sitieniem boksa vēsturē," prognozēja Hejs.

Tāpat Fjūrija neizbēgamu nonākšanu uz dēļiem prognozē arī vairākkārtējais čempions Menijs Pakjao: "Nekad nevajag derēt pret spēcīgiem sitējiem. It sevišķi pret tādu puisi kā Vailders. Es uz viņu skatos tāpat kā uz Maiku Taisonu. Domāju, Vailders revanša cīņā izcīnīs uzvaru ar 10. raunda nokautu."

Pretējās domās ir bijušais divu divīziju čempions Polijs Malijani: "Šī ir cīņa starp diviem labākajiem bokseriem šajā svara klasē. Tomēr man šķiet, ka pēc punktiem uzvarēs Taisons Fjūrijs. Izmaiņas cīņas plānā ir jāveic tieši Vailderam, kamēr Fjūrijs varēs aizvadīt pirmajai līdzīgu cīņu, kas viņam, visticamāk, arī atnesīs panākumu."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Great full for happiness #BLESSEDISHISHOLYNAME??

A post shared by Tyson Fury (@gypsyking101) on

Vīrs, kurš nākotnē varētu tikties ar šā dueļa uzvarētāju, Entonijs Džošua, prognozē tautieša uzvaru. "Domāju, ka uzvarēs Fjūrijs. Vīrs, kurš to gandrīz paveica pirmajā reizē, nekļūdīsies otrajā. Tas ir vienīgais iemesls. Manuprāt, viņš bija ļoti tuvu jau pirmajā reizē. Protams, viņa sniegums nebija 12 raundu meistarklase, ko sabojāja viens smags sitiens. Šī bija līdzīga cīņa, bet ticu, ka Taisons izlabos savas kļūdas un izcīnīs uzvaru." 

Jau pirms savas atgriešanās cīņas janvāra vidū savu viedokli par Vaildera un Fjūrija dueli atklāja arī bēdīgi slavenais jaukto cīņas mākslu (MMA) cīkstonis Konors Makgregors. "Deontejs ir ļoti spēcīgs puisis, bet uzskatu: ja Fjūrijs ringā saglabās psiholoģisko spēku, rotaļīgumu un asumu, tad viņš arī izcīnīs uzvaru."

Nav šaubu, ka Fjūrijs ir tehniskāks bokseris, kamēr Vaildera arsenālā ir, iespējams, visu laiku spēcīgākais sitiens, līdz ar to argumentus par labu vienam vai otram cīkstonim nav grūti atrast.

Izšķirošs apstāklis šajā cīņā varētu būt tieši Heja pieminētā brūce virs Vaildera acs. Ar šīs brūces atvēršanos vaļā būtu ne tikai Fjūrija pēdējā cīņā gūtais savainojums, bet arī durvis uz Vaildera uzvaru. Lai arī kā beigtos šī ilgi gaidītā cīņa, boksa faniem atliek cerēt, ka šoreiz tiesnesis pēc cīņas pacels tikai viena vīra roku.

Video: Vaildera un Fjūrija pirmās cīņas spilgtākie momenti

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu