Zināms, cik miljonus investēs jaunā tirdzniecības centra "Sāga" izveidē (3)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Stopiņu novadā līdzās lielveikalam "Ikea" tiks būvēts tirdzniecības centrs "Sāga". Projekta kopējais finansējums ir 68 miljoni eiro, tostarp daļa būs aizņemtie resursi bankās "Citadele" un "Luminor".

Dzīvesstila tirdzniecības centra kopējā platība būs 56 000 kvadrātmetru. Tirdzniecības centra koncepts paredz vietu, kas apvieno iepirkšanos ar atpūtu, sportu un biroju centru, norādīja projekta attīstītāji.

Portāls "Apollo" jau vēstīja, ka topošā dzīvesstila tirdzniecības centra "Sāga" pirmie nomnieki būs "Būvniecības ABC", "Jysk" un "Rimi" hipermārkets, informēja uzņēmums.

Tirdzniecības centra attīstītāja SIA "VPH Latvia" direktors Juris Barkāns informēja, ka šobrīd paralēli tirdzniecības centra būvniecībai kā stratēģiskais partneris "Sāga" koncepta attīstīšanā ir piesaistīts nekustamo īpašumu konsultants "Colliers International", kura vadībā notiek nomnieku piesaiste, starp kuriem būs arī Latvijā jauni zīmoli.

"Colliers International" partneris Ēriks Bergmans pauda, ka līdz ar "Sāga" projekta īstenošanu sāksies jauns attīstības posms tirdzniecības centru segmentā ne tikai Latvijā, bet kopumā Baltijā. "Ierasto centru attīstīšanas praksi nomainīs jaunākās paaudzes iepirkšanās centru koncepts, kurš tiek veiksmīgi attīstīts citviet Eiropā, tādējādi "Sāga" projekts kļūs par paraugu tirdzniecības centru segmentā Baltijā. Tā pamatā ir fokusēšanās uz atšķirīgiem segmentiem un iedzīvotāju ieradumiem. "Colliers" uzdevums ir palīdzēt attīstīt koncepciju, vadīt iznomāšanas procesu un koordinēt mārketingu, kā arī palīdzēt īstenot dzīvē arhitektu un dizaineru idejas," viņš sacīja.

Tirdzniecības centra projektētājs un ģenerālbūvnieks ir AS "UPB", bet arhitektonisko risinājumu izstrādē piesaistīts Londonā bāzēts arhitektu birojs "TP Bennett".

Portāls "Apollo" jau ziņoja, ka jaunais centrs tiks nodots ekspluatācijā nākamā gada rudenī. Tā kopējā platība būs 57 000 kvadrātmetru.

Stopiņu novada dome ir izsniegusi būvniecības atļauju jaunā centra būvniecības darbiem, un ir sākti sagatavošanās darbi tā celtniecībai.

Barkāns norādīja, ka tirdzniecības centrā būs veikali mājai ar galveno fokusu uz precēm interjeram, dizainam un sadzīvei, pārtikas veikali, fitnesa klubs, kā arī plānota atpūtas zona pie dīķa. Tirdzniecības centrā būs izveidota arī "Street food" koncepta iela ar restorāniem un kafejnīcām. Plānots arī biroja centrs ar iznomājamām platībām no 200 līdz 2000 kvadrātmetriem.

"Tirgū ienāksim ar atšķirīgu iepirkšanās centra konceptu, apvienojot zem viena jumta iepirkšanos, atpūtu un fitnesu, kā arī mūsdienīgu telpu birojiem un ielu ar restorāniem.

Mums ir būtiski izveidot ģimenēm draudzīgu iepirkšanās un atpūtas konceptu, piesaistot nozīmīgus savā nišā centra nomniekus un partnerus. Starp nomniekiem būs arī Latvijai jauni zīmoli," sacīja Barkāns.

Iepirkšanās centru "Sāga" attīsta "VPH Latvia" kopā ar Igaunijas nekustamo īpašumu attīstītāju "Estmak Capital". 

"Firmas.lv" informācija liecina, ka pērn "VPH Latvia" strādāja ar 379 310 eiro apgrozījumu un zaudējumiem 42 588 eiro apmērā. Kompānija reģistrēta 2016.gada jūlijā, un tās pamatkapitāls 2900 eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Lietuvas "VPH".

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu