Furkads ar 11 pasaules čempiona tituliem individuālajās disciplīnās panāk Bjerndālenu

LETA/AFP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP / Scanpix

Francūzis Martēns Furkads trešdien pasaules čempionātā Itālijā 20 kilometru individuālajā distancē izcīnīja savu 11.pasaules čempiona titulu individuālajās disciplīnās un panāca norvēģu leģendu Ūli Eināru Bjerndālenu.

Trešdien Furkads 20 kilometru distancē pavadīja 49 minūtes un 43,1 sekundi un vienreiz garām šāva pēdējā ugunslīnijā, par 38 sekundēm apsteidzot sacensību galveno favorītu norvēģi Juhannesu Tīngnēsu Bē, kurš pa reizei kļūdījās pirmajā un pēdējā šautuvē.

Tā 31 gadu vecajam francūzim bija 11.zelta medaļa individuālajās disciplīnās. Tikpat ir arī Bjerndālenam. Vēl vienu zelta medaļu Furkads nopelnījis jauktajā stafetē, kamēr Bjerndālenam ir vēl astoņas kolektīviem spēkiem nopelnītas uzvaras pasaules čempionātos.

"Bieži esmu teicis, ka nekad neesmu sportojis, lai iekļūtu vēstures grāmatās," pēc savas 82.uzvaras Pasaules kausa individuālā disciplīnā teica Furkads.

"Es nedomāju ilgtermiņā. Es tikai vēlos gūt baudu un būt tik labs, cik es varu. Man patiešām nav ambīciju ieiet vēsturē."

"Nesāku nodarboties ar biatlonu, lai rakstītu vēsturi. Es to darīju, lai būtu mežā kopā ar savu ģimeni. Tomēr, kad tu raksti vēsturi, tev jābūt lepnam, un es tāds esmu," skaidroja sportists sarunā ar Starptautiskās Biatlona savienības preses sekretāru.

Šajā čempionātā Furkadam būs iespēja arī apdzīt savu slaveno konkurentu. Svētdien notiks sacensības 15 kilometru distancē ar kopēju startu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu