Bijušais policijas priekšnieks Ķuzis kandidēs Rīgas domes vēlēšanās (6)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Partijas "Vienotība" Rīgas domes frakcijas priekšsēdētājs Vilnis Ķirsis (no kreisās), partijas valdes priekšsēdētājs Arvils Ašeradens un policijas ģenerālis Ints Ķuzis piedalās partiju apvienības "Jaunā vienotība" preses brīfingā par gatavošanos Rīgas domes ārkārtas vēlēšanām.
Partijas "Vienotība" Rīgas domes frakcijas priekšsēdētājs Vilnis Ķirsis (no kreisās), partijas valdes priekšsēdētājs Arvils Ašeradens un policijas ģenerālis Ints Ķuzis piedalās partiju apvienības "Jaunā vienotība" preses brīfingā par gatavošanos Rīgas domes ārkārtas vēlēšanām. Foto: Evija Trifanova/LETA

Bijušais Valsts policijas (VP) priekšnieks Ints Ķuzis varētu kandidēt Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās no "Jaunās vienotības" saraksta, vēsta TV3 Ziņas.

Apvienības "Jaunās vienotība" (JV) Rīgas domes deputāta kandidāts, bijušais Valsts policijas (VP) priekšnieks Ints Ķuzis ievēlēšanas gadījumā ir gatavs darboties pie korupcijas apkarošanas un drošības jautājumiem.

Ķuzis šodien žurnālistiem skaidroja, ka viņu uzrunājušas vairākas partijas pievienoties savām rindām, tostarp, "Gods kalpot Rīgai", tomēr viņš nosliecies par labu JV. Viņaprāt šis politiskais spēks sevi pierādījis kā fundamentālu veidojumu ar skaidru vīziju, izciliem cilvēkiem un reālu dzīves uztveri.

Ķuzis vienmēr vadījies pēc principa, ka darbs sabiedrībai ir viņa misija, tāpēc nolēmis turpināt karjeru šajā virzienā.

Bijušais VP priekšnieks vērsa uzmanību, ka labi pārzinot galvaspilsētu, jo savulaik vadījis Rīgas kriminālpoliciju un viņam ir skaidras daudzas lietas, ko varētu uzlabot darbojoties politikā. "Kas attiecas uz drošību un korupcijas riskiem, tad ļoti daudz kas darāms," uzsvēra Ķuzis.

Ķuža līdzšinējā pieredze vadot policiju liecinājusi, ka kriminālprocesu ierosināšana policijā ir tikai sekas, taču ļoti svarīgi ir jau savlaicīga cēloņu likvidēšana.

Lai arī dienests policijā ir tikai nesen pamests, Ķuzim nekādi ierobežojumi nepastāv, tomēr ņemot vērā, ka domes vēlēšanas paredzētas ārkārtas režīmā, tad jautājumu par iestāšanos partijā viņš izlemšot pēc vēlēšanām.

Partijas "Vienotība" valdes priekšsēdētājs Arvils Ašeradens žurnālistiem norādīja, ka JV tāpat kā citi politiskie spēki rūpīgi gatavojas velēšanām un pie nopietna profesionāļu saraksta veidošanas. Plašāka informācija par sarakstu un tajā esošajiem cilvēkiem sekos 7.martā.

"Vienotības" Rīgas domes frakcijas priekšsēdētājs Vilnis Ķirsis arī norādīja, ka turpinās aktīvs darbs pie komandas un plāna izstrādes, taču jau tagad zināms, ka "šādi tādi negaidīti pavērsieni ir padomā". Ķirsis ir pārliecināts, ka JV būs spēcīgāka komanda un ar labu piedāvājumu vēlētājiem.

Ņemot vērā, ka Rīgas pašvaldības lielākās problēmas ir korupcija un nesaimnieciskums, tad Ķuža iepriekšējā pieredze un sistemātisks piegājiens haosa novēršanai palīdzētu veikt jau savlaicīgas un preventīvas darbības situācijas mainīšanai.

Jau ziņots, ka Ķuzim 11.februārī bija pēdējā darba diena VP priekšnieka amatā. 10.februārī Ķuzis žurnālistiem paziņoja, ka iesaistīšanās politikā tajā brīdī nebija viņa prioritāšu sarakstā, tomēr, pēc viņa teiktā, dzīve ir pārsteigumu pilna un pastāv teiciens "nekad nesaki nekad".

Ķuzis VP priekšnieka amatā tika apstiprināts 2011.gada augustā. Līdz tam viņš no 2009.gada bija policijas Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks.

Tāpat ziņots, ka Saeima 13.februārī nolēma atlaist Rīgas domi. Dome gan vēl darbu turpina, jo Rīgas domes atlaišanas likums stāsies spēkā nākamajā dienā pēc tā izsludināšanas, par ko lēmumu ne agrāk kā desmitā dienā un ne vēlāk kā divdesmit pirmā dienā pēc pieņemšanas pieņem Valsts prezidents Egils Levits.

Vienlaikus pašvaldības ārkārtas vēlēšanas plānotas 25.aprīlī.

Video: TV3 Ziņu sižets

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu