Miruši divi karantīnā bijušā kuģa "Diamond Princess" pasažieri

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Miruši divi Japānā karantīnā turētā kruīza kuģa "Diamond Princess" pasažieri, savukārt divi valsts ierēdņi inficējušies ar jauno koronavīrusu "Covid-19", ceturtdien paziņojusi Japānas valdība, vēsta aģentūra "Reuters".

Mirušie ir 87 gadus vecs vīrietis, kurš cieta no sirds slimībām un bronhīta, un 84 gadus veca sieviete. Abiem apstiprināta inficēšanās ar "Covid-19", tomēr kā sievietes nāves cēlonis noteikta pneimonija.

Kopā inficējušies vairāk nekā 620 no 3700 cilvēkiem, kas bija uz kruīza kuģa.

Japānas varas pārstāvji ar pastāstīja, ka ar vīrusu inficējušies vēl divi ierēdņi, kas bija strādājuši uz "Diamond Princess". Iepriekš saslimšana ar "Covid-19" apstiprināta trim citām amatpersonām.

Japānas mediji vēstījuši, ka 29 cilvēka stāvoklis esot nopietns, tai skaitā viena, kuram iepriekš vīruss netika konstatēts.

Vairāk nekā puse saslimšanas gadījumu ar "Covid-19", kas fiksēti ārpus Ķīnas, bijuši tieši Japānā. Straujā vīrusa izplatība un karantīnas pasākumu dēļ vien dažus mēnešus pirms gaidāmajām Olimpiskajām spēlēm Tokijā tiek kritizēta Japānas valdība.

Varas pārstāvji centās veiktos pasākumus aizstāvēt, minot, ka kopš kuģim tika noteikta karantīna, jaunu saslimšanas gadījumu skaits esot tuvu nullei.

Trešdien "Diamond Princess" sāka atstāt pasažieri, kuriem koronavīrusa "Covid-19" tests ir negatīvs, jo beigusies koronavīrusa dēļ kuģim noteiktā 14 dienu karantīna.

Japāna noteica 14 dienu karantīnu kuģim "Diamond Princess" pēc tam, kad kādam no bijušajiem pasažieriem bija diagnosticēts "Covid-19".

Pasažieriem kopš 5.februāra pamatā bija jāuzturas kajītēs, tomēr ik pa laikam viņi varēja iziet uz klāja, apvilkuši sejas maskas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu