"Viņi tika nežēlīgi nogalināti." Austrālijas premjerministrs izsakās par sadegušās Baksteru ģimenes lietu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Tuvinieki sēro par Baksteru ģimenes bojāeju
Tuvinieki sēro par Baksteru ģimenes bojāeju Foto: EPA/Scanpix

Trešdien Austrālijas pilsētā Brisbeinā automašīnā sadega bijušais regbists Rovans Baksters, viņa sieva Hanna Bakstere, kā arī pāra trīs bērni. Komentārus par notikušo vietējiem medijiem sniedzis arī Austrālijas premjerministrs Skots Morisons par notikušo, vēst BBC.

Vietējā policija vēl nav apstiprinājusi ziņojumus, ka bijušais regbists Rovans Baksters pats aizdedzinājis auto un pēc tam sadūris sevi. Tiesa, varas iestādes ir atklājušas, ka Baksteru ģimenē ir bijuši konstatēti vardarbības gadījumi.

Šis traģiskais notikums Austrālijā ir veicinājis plašu diskusiju par vardarbību ģimenē.

"Austrālieši visā valstī ir šokēti, noskumuši un sagrauti no tā, kas notikušo," izteicies Austrālijas premjerministrs, kurš uzskata, ka mašīna aizdedzināta apzināti. "Viņi tika nežēlīgi nogalināti. Tā ir drausmīga nežēlība."

Ceturtdien Kvīnslendas policija nāca klajā ar ziņojumu, ka Hanna un viņas trīs bērni ir nogalināti.

"Ir šausminoši, ka vardarbība ģimenē var novest pie piecu personu nāves," izteicies izmeklētājs Marks Tompsons.

Trešdienas rītā, plkst. 8:30 pēc vietējā laika uz notikuma vietu tika izsaukti avārijas dienesti, kuri automašīnā atrada pāra trīs mirušos bērnus Liannu (seši gadi), Alaiju (četri gadi) un Treju (trīs gadi). Savukārt bērnu māte blakus mašīnai ļoti smagā stāvoklī vēl bija dzīva. Tiesa slimnīcā Hannas dzīvību mediķiem neizdevās glābt.

Liecinieki ziņo, ka Hanna ir kliegusi "Viņš man virsū uzgāza degvielu. Glābiet manus bērnus." Tajā pašā laikā bijušais regbists centies apturēt cilvēkus, kuri steidzās palīgā. Pēc tam Baksters izvilcis nazi un sevi sadūris līdz nāvei. Glābējiem notikuma vietā neizdevās glābt bijušā sportista dzīvību.

Baksters savas karjeras laikā pārstāvēja Jaunzēlandes "Warriors" vienību.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu