Sieviete Lielbritānijā smadzeņu operācijas laikā spēlē vijoli (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP / Scanpix

Kāda 53 gadus veca Lielbritānijas iedzīvotāja Dagmāra Tērnere smadzeņu operācijas laikā spēlē vijoli, vēsta laikraksts "USA Today".

Video: "TV3 Ziņas" sižets

Sievietei ar smadzeņu audzēju cīnās jau kopš 2013. gada. Londonas slimnīcas paziņojumā teikts, ka sieviete operācijas laikā atradusies nomodā, lai nodrošinātu samdzeņu šūnu darbību, kuras atbild par roku un kustības koordinācijām.

Mūziķei audzējs tika atklāts pēc tam, kad viņa lēkmi un pakritusi simfonijas laikā.

Video redzams, kā Tērnera aizvērtām acīm un ārstu ielenkumā spēlē vijoli. Operāciju veica galvenais ārsts Keiomars Aškans un viņa komanda. Operācijas gaitu uzmanīja anesteziologi un terapists.

Ārsti vispirms atvēra sievietes galvaskausu, kamēr viņa anestēzijā. Pēc tam viņa tika pamodināta, lai varētu spēlēt vijoli, kamēr audzējs tika izņemts. Slimnīca paziņoja, ka audzējs atradies viņas smadzeņu labajā priekšējā daivā. Tas atradies tuvu vietai, kas kontrolē viņas kreisās rokas kustību.

Simfoniskā orķestra vijolniece Tērnere pirms operācijas baidījusies, ka viņa varētu zaudēt spēju spēlēt vijoli, ja medicīniskā procedūra nenoritēs kā plānots. Tomēr tas nenotika, un nu jau izārstētā Tērnere joprojām turpina muzicēt. 

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu