Video ⟩ Detoksikācijas plāksteri, kas izvada no organisma toksīnus - brīnumlīdzeklis vai kārtējais mārketinga triks? (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Imunitātes stiprināšana, noguruma un galvassāpju mazināšana, miega uzlabošana - šādi tiek aprakstītas detoksikācijas plāksteru funkcijas internetveikala mājaslapā. Raidījums "Bez Tabu" noskaidroja, vai šis ir kārtējais mārketinga triks vai arī tiešām plāksteri darbojas.

Video: "Bez Tabu" sižets

Šādi plāksteri paredzēti līmēšanai uz pēdām un sacīts, ka tādā veidā cilvēka ķermenis tiekot attīrīts no nevēlamajiem toksīniem. Vislielākais efekts no plāksteriem ir to lietošana pirms miega. Nakts laikā toksīni tiks izsūkti no organisma. Par to liecinot plāksteris, kurš kļūšot melns.

Vienā paciņā ir desmit plāksteru, kas paredzēti piecām lietošanas reizēm. Interesanti, ka informācija uz plāksteru iepakojuma nav rakstīta latviešu valodā, tāpat valsts valodā nav pievienota arī lietošanas instrukcija.

Raidījums "Bez Tabu" sazinājās ar uztura speciālisti Kseniju Andrijanovu, kura atzina, ka tā esot kārtējā pasaka. Eksperte atzīst, ja cilvēkam strādā visi orgāni, kuri spēj cīnīties ar toksīnajām vielām, tad tie paši tiek izvadīti no organisma.

"Tā ir pasaka, ko ir radījis šī te produkta mārketings. Cilvēka organismā nav tādu toksīnu, ko varētu izvadīt plāksteri. Melnā krāsa rodas reaģējot ar cilvēka sviedriem. Tātad plākstērī ir vielas, kas saskaroties ar sviedriem iekrāsojas brūnā, pelēkā vai melnā krāsā. Tā ir absolūta krāpniecība," raidījumam atklāja Andrijanova.

"Informācijai par lietošanas insturkciju vajadzētu būt latviešu valodā. Šiem plāksteriem nav pat īsti skaidrs, kas ir preces ražotājs," atklāja Patērētāju tiesību aizsardzības centra pārstāve Santa Zarāne.

Tikmēr internetveikala "220.lv" klientu apkalpošanas struktūrvienības vadītājs Sandis Romanovskis sacīja, ka veikals neesot saņēmis nekādas sūdzības no pircējiem un uzsvēra, ka šī prece nav medikamenti, bet gan veselību veicinošs produkts.

Veselības inspekcija lūgusi internetveikala 220.lv vadībai aprakstu no preces ražotāja, kurā būtu aprakstīta produkta iedarbība uz cilvēka ķermeni.

"Ja netiks iesniegti pierādījumi, ka šī prece tiešām darbojas, tad būs jāveic korekcijas marķējumā. Mēs gribētu redzēt, kādas īpašības piemīt šiem plāksteriem pēc pašas preces ražotāju domām," sacīja Veselības inspekcijas pārstāve Saiva Luste.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu