Video ⟩ "Esmu mazohists bišķiņ." Mākslinieks Vladislavs Lakše pastāsta par darba ikdienu un līgumu ar NBA čempionvienību

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Latviešu mākslinieks Vladislavs Lakše, kurš noslēdzis līgumu ar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionvienību Toronto "Raptors", ar sportu un mākslu aizraujas jau no agra vecuma. Strādā viņš lielākoties, izmantojot modernās tehnoloģijas, tomēr aizvien izteiktāka kļūst arī vēlme gleznot ar otām, vēsta TV3 raidījums "900 sekundes".

Tā kā ar abām kaislībām - sportu un mākslu - Lakše nodarbojas jau no bērnības, kādā brīdi abas aizraušanās apvienojušās.

"Tajos laikos zīmēju Džordanu, Maģisko Džonsonu, Leriju Bērdu. Man prasīja komandas biedri, lūdzu, uzzīmē Džordanu," raidījumam stāstīja Lakše.

Mākslinieks ieguvis akadēmiskās zināšanas ieguvis Latvijas Mākslas akadēmijā, un plašāku atzinību guva kā "Ghetto Games" plakātu autors. Lakše projektā iesaistījās jau no tā pirmsākumiem.

"Tur bija tikai asfalts un grozi, un viss. Es pats nezinu, kā to visu zīmēt, tas bija diezgan jocīgi. Sāku mēģināt kaut ko, nu, nezinu droši vien, ka sanāk. Tā es sāku zīmēt "Ghetto"," mākslinieks stāstīja "900 sekundēm".

Līgumu ar Toronto "Raptors" Lakše noslēdza pagājušajā gadā. Sākotnēji, saņemot vēstuli no čempionvienības menedžera, bijis grūti noticēt, viņš pastāstīja raidījumam.

Lakše jau ir veidojis "Raptors" biļešu noformējumu, sienas zīmējumu sportistu ģērbtuvē un vēl individuālus pasūtījumus. Mākslinieks raidījumam pastāstīja, ka uzdevumu izpildei parasti atvēlēts maz laika, taču tā neesot problēma.

"Es varu strādāt ātri, esmu, tā teikt, mazohists bišķiņ," sacīja Lakše.

Nesen Lakše izpelnījās augstu pagodinājumu, jo viņa radītais mākslas darbs ar traģiski bojāgājušo ar Kobi Braientu tiks izstādīts šī gada NBA Visu zvaigžņu spēlē.

Neskatoties uz panākumiem, ko mākslinieks guvis, veidojot darbus ar mūsdienu tehnoloģijām, aizvien izteiktāka kļūstot vēlme pievērsties arī glezniecībai.

"Kā klasiskais mākslinieks es strādāju ar eļļu, ar īstām otām. Bet tas ir retāk," raidījumam atklāja Lakše. "Pēdējā laikā ir tikai sporta pasūtījumi no visas pasaules. Man tas patīk, bet gribās uzgleznot kaut ko."

Portāls "Apollo" jau vēstīja, ka Lakše noslēdzis divu gadu līgumu ar NBA čempionvienību Toronto "Raptors". Sarunā ar raidījumu "Hattrick" Lakše atklāja, ka šis darījums noticis veiksmīgas sagadīšanās pēc. Viņu "Instagram" uzrunājis "Raptors" komandas menedžeris.

Savukārt šomēnes notikušajā NBA Visu zvaigžņu spēlē tika izstādīts Lakšes darbs, kas veltīts Kobes Braienta piemiņai.

Video: "900 sekundes" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu