Našķi, kurus bez sirdsapziņas pārmetumiem var baudīt arī vēlu vakarā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Lai arī ēšana, tuvojoties gulētiešanas laikam, kopumā nav uzskatāma par labu ieradumu, ik pa laikam panašķēties pirms miega nav nekas briesmīgs. Portāls "Receptes" ir apkopojis dietologu ieteikumus, lai našķi pēc tam nesagādātu nepatīkamus pārsteigumus spogulī.

Bietes satur daudz vielu, kas regulē tauku metabolismu. Pateicoties šai vielai, pārtika tiek labāk absorbēta un ķermenis aktīvāk sadedzina taukus.

Cieti vārītas olas vai olu baltumu omlete. Olas ir mazkaloriju produkts un nodrošina organismu ar olbaltumvielām, kas nepieciešamas muskuļu masai, kā arī satur veselīgos taukus.

Tās var novārīt iepriekš un uzglabāt ledusskapī līdz brīdim, kad sakārosies, - olu ēšana saprātīgā daudzumā pat naktī neietekmēs svaru.

Biezpiens. Šis produkts dažiem cilvēkiem ne visai garšo. Taču tiem, kas mērķtiecīgi grib zaudēt svaru, un tiem, kas rūpējas par savām auguma aprisēm, biezpiens ir viens no labākajiem palīgiem. Tajā ir mikroelementi, kas svarīgi aktīvajiem vielmaiņas procesiem un efektīvi palīdz stiprināt muskuļus.

Selerijas normalizē vielmaiņu un ūdens - sāļu metabolismu, uzlabo gremošanu, paātrinot pārtikas pārstrādi un neļaujot tai organismā pārvērsties taukos. Tām ir arī negatīva kaloritāte - sagremojot šos dārzeņus, ķermenis tērē vairāk enerģijas, nekā saņem.

Burkāni ar humosu. Šāda uzkoda naktī ir diezgan pieņemama no dietologu viedokļa.

Baudot šādu uzkodu, ķermenis saņem ievērojamu daudzumu vitamīnu un antioksidantu, kas uzlabo ādas stāvokli un veicina tās atjaunošanos.

Cepti āboli. Ābolos esošās vielas veicina labu miegu, normalizē kuņģa un zarnu trakta darbu, efektīvi veicina labvēlīgo baktēriju skaita palielināšanos kuņģa-zarnu traktā un samazina holesterīna līmeni.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu