Vairāki vadošie kamaniņu braucēji boikotēs PK posmu Vinterbergā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Slikti gatavotās Vinterbergas trases dēļ vairāki vadošie kamaniņu braucēji boikotēs Pasaules kausa sezonas priekšpēdējo, astoto, posmu.

Kā ziņo "Sportschau.de", no dalības sacensībās atteikušās Vācijas divnieku ekipāžas Toni Egerts/Saša Benekens, Tobiass Vendls/Tobiass Arlts un Robins Goike/Dāvids Gamms.

Egerts/Benekens treniņā, braucot ar ātrumu 110 kilometri stundā, piedzīvoja kritienu. Tāpat krita krievs Stepans Fjodorovs, kurš ir salauzis kāju, un no startēšanas atteicies arī viņa tautietis Romāns Repilovs.

Kā raksta ARD žurnālists Andrēass Āns trase nav tādā kondīcijā, lai tajā aizvadītu Pasaules kausa sacensībās.

"Trase ir viļņaina, un no kamanām nav skaidras redzamības. Braucot ar ātrumu 130 kilometri stundā un neko neredzot, risks nokrist ir ļoti liels," raksta ARD.

Iepriekš Vinterbergā notika sacensības bobslejā un trase nav pielāgota kamaniņu sportam. Ceturtdien trases darbinieki kopā ar treneriem mēģināja savest kārtībā ledusreni.

Tāpat boikotētājiem pievienojusies Austrijas komanda, jo kritienus piedzīvoja Dāvids Glairšers un Jonass Millers. Vēlāk par dalību posmā lems vācu vieninieki, bet AP žurnālists Tims Reinoldss ziņo, ka Vinterbergā nestartēs arī amerikāņi.

Lai samazinātu ātrumu trasē, starts, visticamāk, būs no zemāka punkta, iespējams, pat no junioru starta.

Latvijas komanda astotajā etapā Vinterbergā un arī noslēdzošajā devītajā posmā Kēnigszē startēs nepilnā sastāvā. Vīru konkurencē uz starta izies Kristers Aparjods un Inārs Kivlenieks, bet starp divvietīgajām ekipāžām brāļi Šici un Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš. Dāmu sacensībās startēs visas Latvijas spēcīgākas kamaniņu braucējas - Elīza Cauce, Kendija Aparjode un Ulla Zirne.

Divu vīru un vienas divnieku ekipāžas nestartēšana pēdējos posmos gan nav saistīta ar Vinterbergas trases kvalitāti. Kā aģentūrai LETA skaidroja Latvijas Kamaniņu sporta federācijas sabiedrisko attiecību speciāliste Sandra Grosberga, jau sezonas sākumā bija izlemts, ka uz pēdējiem diviem posmiem dosies tikai labākie sportisti, kuri vēl kopvērtējumā var pacīnīties par augstām vietām. Sākotnēji bija domāts, ka katrās sacensībās būs pa vienai kamanai, tāpēc šajos posmos startējošais sastāvs jau tāpat ir paplašināts.

Sestdien norisināsies dāmu un vīriešu sacensības, bet svētdien startēs divvietīgās ekipāžas un komandu stafete. Pasaules kausa posmu tiešraidē translēs kanāls "Best4Sport TV".

Nāciju kausa sacensībās, kas norisinās piektdien, nestartēs neviens Latvijas sportists, jo visi jau ir nodrošinājuši vietu pamatsacensībās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu