No traģiski sadegušās Baksteru ģimenes lietas izmeklēšanas atstādināts detektīvs, kura izteikumi saniknoja Austrālijas iedzīvotājus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA / Scanpix

Austrālijas detektīvs Marks Tompsons, kurš izmeklēja traģisko Hannas Baksteres un viņas bērnu slepkavību, ticis atstādināts no turpmākās lietas izmeklēšanas saistībā ar izteikumiem, kas tiek uzskatīti par upuru aizvainošanu, vēsta raidorganizācija BBC.

"Mums jāaplūko visa pieejamā informācija, jo sabiedrība var ticēt tikai vienai pusei. Nevaram līdz galam ticēt stāstiem par sievieti un viņas bērniem, kura piedzīvo vardarbību ģimenē. Tikpat labi tas var būt gadījums, kad vīrietis tika novests līdz šādām darbībām," Tompsons komentēja negadījumu. 

Šādi detektīva izteikumi saniknoja daudzus Austrālijas iedzīvotājus. Piektdien, policijas pārstāve Katarina Kerola paziņoja, ka detektīvs ir satriekts par saviem izteikumiem un pats nolēmis atkāpties no lietas izmeklēšanas. 

Negadījuma liecinieki bija ievērojuši, ka sieviete bija kliegusi "Viņš man virsū uzgāza degvielu. Glābiet manus bērnus." Tajā pašā laikā bijušais regbists centies apturēt cilvēkus, kuri steidzās palīgā. Pēc tam Baksters izvilcis nazi un sevi sadūris līdz nāvei. Glābējiem notikuma vietā neizdevās glābt bijušā sportista dzīvību.

Portāls "Apollo" jau ziņoja, ka trešdienas rītā Brisbenas pilsētā vietējā policijas saņēma izsaukumu par aizdegušos mašīnu. Kad glābšanas dienests ieradās notikuma vietā, tika atrasti Hannas mirušais vīrs Rovans Baksters un mašīna sadegušie pāra trīs bērni: Lianna (seši gadi), Alaija (četri gadi) un Trejs (trīs gadi). Savukārt bērnu māte blakus mašīnai ļoti smagā stāvoklī vēl bija dzīva. Tiesa slimnīcā Hannas dzīvību mediķiem neizdevās glābt.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu