Skujiņš sezonu sāk ar 30.vietu Vāras velobrauciena pirmajā posmā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Toms Skujiņš
Toms Skujiņš Foto: Reuters/LETA

Latvijas riteņbraucējs Toms Skujiņš no "Trek - Segafredo" komandas piektdien Francijas dienvidos ieņēma 30.vietu "Tour Cycliste International du Var et des Alpes Maritimes" (UCI kat.2.1) posmā.

Vāras departamentā notiekošajās sacensībās pirmajā posmā riteņbraucējiem bija jāveic 186,8 kilometri un jāpārvar divi trešās kategorijas kāpumi, etapam finišējot kalnā.

Uzvaru svinēja francūzis Antonī Peress no "Cofidis, Solutions Credits" komandas, finišēdams pēc četrām stundām 54 minūtēm un trīs sekundēm. Sekundi viņam zaudēja tautietis Antonī Tirgiss ("Total Direct Energie"), bet četras sekundes atpalika austrālietis Maikls Storers ("Sunweb").

Skujiņš bija starp riteņbraucējiem, kuri uzvarētājam zaudēja 40 sekundes, un ieņēma 30.vietu.

Arī abi pārējie posmi, kas gaidāmi sestdien un svētdien, būs kāpumiem ļoti bagāti.

"Tour du Var" velobrauciens Francijā netālu no Nicas šogad norisinās jau 52.reizi. Šīs sacensības kā atskaites punktu turpmākajiem daudzdienu velobraucieniem izmanto virkne pasaules riteņbraukšanas zvaigžņu. 

Skujiņš kopā ar komandas biedriem nesen aizvadījuši treniņnometni Kanāriju salās, veicot treniņus Teidas vulkāna apkārtnē. Carnikavietis ASV vienībā "Trek - Segafredo" pavadīs trešo sezonu pēc kārtas. 

Lai arī pērn lielāko enerģiju latvietis veltīja komandas interesēm, viņš vairākkārt par rezultātu cīnījās arī pats. Tika gūta otrā vieta "Tour de La Provence", kā arī trešā vieta Varēzes velobraucienu posmos. Tāpat pieminēšanas vērta ir augstā devītā vietu "Strade Bianche" pasaules tūres klasikā, 15.vieta Eiropas čempionātā, 21.vieta pasaules čempionātā, kā arī vietas trīsdesmitniekā "Amstel Gold Race" un "Liege - Bastogne - Liege" Ardēnu klasikās.

2020.gada sezonā pirmo reizi Latvijai vienlaicīgi būs uzreiz trīs pasaules tūres komandu pārstāvji. Skujiņš un Emīls Liepiņš pārstāvēs "Trek-Segafredo" vienību, kamēr Krists Neilands turpinās pārstāvēt "Israel Start-Up Nation".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu