Lietuvā cilvēkiem, kuri atgriezušies no Ķīnas, divas nedēļas iesaka nekontaktēties ar citiem iedzīvotājiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Lietuvā tiem, kuri atgriezušies no Ķīnas, kur plosās jaunais koronavīruss "Covid-19", Nacionālais sabiedrības veselības centrs iesaka divas nedēļas nekontaktēties ar citiem cilvēkiem.

"Mēs iesakām cilvēkiem, kuri bijuši Ķīnā, divas nedēļas pēc vizītes pēdējās dienas izvairīties no sociālajiem kontaktiem.  Iesakām darba devējiem šādiem cilvēkiem radīt iespējas strādāt attālināti," preses konferencē piektdien sacīja Nacionālā sabiedrības veselības centra Viļņas nodaļas direktore Rolanda Liņģiene.

Viņa teica, ka nepieciešamības gadījumā tie, kas atgriezušies no Ķīnas, var vērsties Nacionālajā sabiedrības veselības centrā, lai saņemtu divu nedēļu slimības lapu. Šādu iespēju pagaidām izmantojis viens cilvēks.

Ja cilvēks nedzīvo viens, viņam jāvēršas pašvaldībā, kas viņam nodrošinās pagaidu uzturēšanās vietu, skaidroja Liņģiene.

Nacionālā sabiedrības veselības centra speciālisti jau konsultējuši 176 cilvēkus, kuri atgriezušies no Ķīnas. Pašlaik tiek novēroti 80 cilvēki.

Līdz šim Lietuvā nav konstatēts neviens inficēšanās gadījums ar jauno koronavīrusu.

Pēc jaunākajiem datiem, Ķīnā ar  jauno koronavīrusu inficējušies aptuveni 74 000 cilvēku un vairāk nekā 2100 ir miruši, lielākā daļa Hubei provincē un tās galvaspilsētā Uhaņā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu