Kā drosmīga deviņus gadus vecas meitenes rīcība Igaunijā palīdzēja glābt dzīvību sievietei

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Karolīna Āsa un viņas māte
Karolīna Āsa un viņas māte Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Pagājušajā rudenī Igaunijā notika kāds atgadījums, kurā deviņus gadus veca meitene vārdā Karolīna Āsa kļuva par varoni, izglābjot kādas sievietes dzīvību, ziņo laikraksts "Postimees".

Paides pilsētas iedzīvotāja zvanīja neatliekamajai medicīniskajai palīdzībai un ziņoja, ka uz kāda soliņa, netālu no pilsētas centra, sēžot sieviete, kurai kļuvis slikti.

Meitenīte stāstīja mediķiem, ka viņa gājusi garām cietušajai sievietei un ieraudzījusi vēmekļus. Viņa nezināja, vai sieviete spēj kustēties, taču meitene sacīja, ka viņa izskatoties piedzērusies.

Mediķi uzslavēja meiteni par to, ka viņa piezvanījusi un nosūtīja uz notikuma vietu neatliekamo medicīnisko palīdzību.

Pēc tam atklājās, ka Karolīna bija devusies uz pilsētas centru, kad ieraudzīja sievieti. "Es neuzdrošinājos doties prom, nogāju malā un piezvanīju 112, jo viņa izskatījās sliktā stāvoklī."

Viņa piezvanīja ātrajai palīdzībai, sagaidīja, kad mediķi ierodas notikuma vietā, un tikai tad turpināja savu ceļu.

Meitenītes māte par notikušo uzzināja tikai pēc divām nedēļām, kad viņai piezvanīja neatliekamās palīdzības dienests un pastāstīja par atgadījumu. Karolīna tika aicināta saņemt pateicības rakstu. Meitene mātei neko neteica, jo domāja, ka bija izdarījusi kaut ko sliktu.

"Domāju, ka Karolīna tagad būs vēl drosmīgāka un vēl biežāk pamanīs šādas situācijas," sacīja māte, kura pauda lepnumu par savu meitu.

Iepriekš Igaunijā kāds deviņus gadus vecs zēns, saprātīgi rīkojoties un nekrītot panikā, izglābies pats un izglābis kādā Igaunijas dienvidos esošā purvā apmaldījušos bērnu bariņu.

Izrādījies, ka bērni bijuši pārgājienā uz purvu, bet atbildīgais par bērniem pirms došanās mājup, atļāvis pastaigāties bez uzraudzības. Bērni aizgājuši tik tālu, ka nav spējuši atrast ceļu atpakaļ. 

Bērni klīduši vairākas stundas, kamēr viens no viņiem - deviņus gadus vecais Stenars - piezvanījis uz trauksmes centru un pavēstījis, ka viņa nezina, kur atrodas, redz tikai laipu taciņu. 

Fonā palīdzības centra darbinieki dzirdējuši citu bērnu raudas - kāds sūdzējies par to, ka ir izsalcis, bet cits paudis bažas, ka tumsā viņiem varētu uzbrukt lācis. Bērni bijuši ļoti pārbijušies un neziņā, kas ar viņiem notiks tālāk. 

Zēns, kurš sazinājās ar policiju, saglabāja mieru un darīja visu, ko Trauksmes centra dalībnieki ieteica: turēja draugus vienuviet, lai kāds nenoklīst un gāja pa pēdām sniegā līdz pirmajam soliņam vai pārgājienu namiņam. 

Robežsargi devās pretī bērniem un atrada tos nogurušu, bet priecīgus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu