Itālijā vismaz 250 cilvēkiem koronavīrusa dēļ noteikta karantīna (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Itālijas ziemeļos vismaz 250 cilvēkiem noteikta karantīna un vairāki tūkstoši iedzīvotāju mudināti palikt telpās, varasiestādēm piektdien cenšoties ierobežot jaunu koronavīrusa uzliesmojumu.

"Mums ir aptuveni 250 cilvēki, kurus mēs izolējam un pārbaudām [vai viņi nav inficējušies ar vīrusu]", preses konferencē pavēstīja Lombardijas reģiona veselības komisārs Džulio Gallera.

Aptuveni 35 000 cilvēku, kas dzīvo trīs pilsētā - Kodonjo, Kastiljone d'Adā un Kazalpusterlengo - tiek mudināti, ievērojot piesardzības pasākumus, neiziet ārpus mājām.

Šādi soļi tiek sperti, jo Kodonjo, mazpilsētā 60 kilometrus uz dienvidaustrumiem no Milānas, kopš ceturtdienas plkst.9 konstatēti seši jauni koronavīrusa gadījumi.

Pirmais inficēšanās gadījums konstatēts kādam 38 gadus vecam itālim. Viņš trešdien tika hospitalizēts, bet, tā kā sākotnēji nebija zināms par kādu acīmredzamu sakaru ar Ķīnu, ārsti viņa stāvokli nesaistīja ar koronavīrusu.

Tikai pēc tam, kad vīrieša veselības stāvoklis pasliktinājies un viņš tika ievietots intensīvās aprūpes nodaļā, dzīvesbiedre ārstiem atzina, ka viņš šomēnes kādu laiku pavadījis kopā ar draugu, kurš janvārī bijis Ķīnā.

Dzīvesbiedre, kura ir grūtniecības astotajā mēnesī, bija pirmo cilvēku vidū, kuriem vīrusa pārbaužu rezultāts bija pozitīvs. Vīruss konstatēts arī kādam vīrietim, kurš sportojis kopā ar 38 gadus veco vīrieti.

Vīrietim, kurš bijis Ķīnā, pārbaužu rezultāts bijis negatīvs, tomēr viņš paturēts slimnīcā papildu pārbaužu veikšanai.

Viņam nav bijis nekādu simptomu, un, pat ja viņam ir bijis vīruss, infekcija viņam beigusies, norādīja veselības dienests. 

Ķīnā ar koronavīrusu inficējušies aptuveni 74 000 cilvēku un vairāk nekā 2100 ir miruši, lielākā daļa Hubei provincē un tās galvaspilsētā Uhaņā.

Pasaulē ārpus kontinentālās Ķīnas līdz šim ir apstiprināti vairāk nekā 1000 infekcijas gadījumi un 11 nāves gadījumi. 

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu