Video ⟩ "Sanāk, nekur tālu no politikas neesmu aizgājis." Saruna ar LBS prezidentu Raimondu Vējoni (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Raimonds Vējonis
Raimonds Vējonis Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas Basketbola savienības (LBS) prezidents Raimonds Vējonis sarunā ar raidījumu "Bez Tabu" pastāstīja par līdzšinējām attiecībām ar basketbolu un to, kāpēc nolēmis piekrist vadīt lielo Latvijas basketbola saimi.

Video: "TV3 Ziņas" sižets

Vējonis atzīst, ka ar basketbolu jau ir pazīstams sen. "Skolas laikā spēlēju. Man bija iespēja iepazīties ar "VEF" komandas puišiem, jo viņi brauca uz Madonu. Mums, skolēniem, mācīja, kā labāk driblēt, apspēlēt pretinieku."

"1990. gados bija iespēja mācīties Somijā. Tolaik spēlēju Tamperes universitātes komandā. Piedalījāmies Somijas čempionātā. Arī pašlaik regulāri, katru nedēļu aizeju uz treniņu, ar vīriem uzspēlēju kārtīgu basketbolu," raidījumam "Bez Tabu" sacīja Vējonis.

Bijušais Latvijas prezidents atklāj, ka jau ilgstoši ir basketbola kluba "Ogre" līdzjutējs. Tieši "Ogres" kluba vadībā piedāvājusi izvirzīt viņa kandidatūru LBS prezidenta amatam.

"Periodā kopš jūlija ģimenē ieviesās nedaudz cits dienas ritms. Varēju vairāk būt kopā ar ģimeni, kopā ar mazdēlu, bet nu esmu LBS prezidents. Nenāku no tik dziļām basketbola aprindām, tāpēc jāiepazīstas ar daudzām lietām. Protams, sieva varbūt nav ļoti priecīga, jo sanāk biežāk būt ārpus mājas," sacīja jaunais LBS prezidents.

Lai gan basketbola saimniecībā vēl daudz apgūstama, Vējonis ir pārliecināts, ka milzu pieredze politikā ir viņa trumpis. "Arī basketbola saimniecībā ir politika, politiskās intrigas, aizkulises. Tas viss ir raksturīgs arī lielajai politikai. Sanāk, nekur tālu no politikas neesmu aizgājis."

Vējoņa mērķis jaunajā amatā ir piesaistīt vairāk finansējuma basketbolam, kā arī attīstīt jaunatnes basketbolu.

"Visa līmeņa basketbola izlasēm novēlu vienmēr turēt augstu mērķi. Kā mērķim jābūt medaļām turnīros, arī pasaules čempionātā, Olimpiskajās spēlēs. Visam treniņu procesam, visam tam, kā sagatavojam jauno paaudzi, jābūt vērstam uz šo mērķi – medaļām Olimpiskajās spēlēs," piebilda bijušais Latvijas prezidents.

"Uzskatu, ka uzreiz risināmā, galvenā problēma ir finansējums. Ar Vējoņa politisko pieredzi, ietekmi to varētu risināt, tā gribu cerēt. Viņš sapratīs visu daudz ātrāk, nekā mēs to varam iedomāties. LBS valdē ir arī reģionu pārstāvis. Pie Vējoņa kunga valde izskatās pavisam citādāka. Tajā nav dažu klubu vai atsevišķu personu iterešu. Valdē ir pārstāvētas komisijas. Kurš vēl labāk zinās par jaunatnes sistēmu, ja ne jaunatnes komisija? Tāpat arī par treneru darbu zina treneru komisija, kas arī ir pārstāvēta valdē," sacīja viens no LBS prezidenta amata kandidātiem Kaspars Cipruss.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu