No "Covid-19" miruši divi cilvēki Itālijā (1)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Slimnīca Itālijā.
Slimnīca Itālijā. Foto: EPA/Scanpix

Itālijā jaunā koronavīrusa "Covid-19" izraisītu veselības komplikāciju rezultātā no dzīves aizgājis jau otrais cilvēks, sestdien pavēstīja Itālijas civilās aizsardzības dienests.

Vīrusa otrais upuris ir kāda sieviete, kas nomirusi Lombardijā, Itālijas ziemeļos.

Itālijā gadījumu skaits, kad notikusi inficēšanās ar koronavīrusu, pieaudzis līdz 29, no tiem 27 ir Lombardijā, bet divi Veneto, valsts ziemeļaustrumos.

Divi pirmie upuri Itālijā ir arī pirmie koronavīrusa nāves gadījumi Eiropā.

Pirmais upuris bija 78 gadus vecais Adriano Trevizans Veneto reģionā, kuram vīrusa tests bija pozitīvs.

Viņš nomira slimnīcā, kur viņš pirms apmēram desmit dienām bija izveseļojies no citas slimības.

Lombardijas reģionā varasiestādes veikušas tūlītējus pasākumus skarto rajonu izolēšanai.

Lombardijā sākotnēji koronavīrusa tests bija pozitīvs pieciem ārstiem un desmit citiem cilvēkiem, kas bija bieži apmeklējuši vienu un to pašu bāru un draugus. 

Vīrusa skartajās pilsētās Itālijas ziemeļos vairāk nekā 50 tūkstoši iedzīvotāju piektdien tika aicināti palikt mājās, savukārt visi publiskie pasākumi, arī karnevāli, dievkalpojumi un sporta sarīkojumi, tika atcelti uz nedēļu.

Itālijas premjerministrs Džuzepe Konte paziņoja, ka "viss tiek kontrolēts", un uzsvēra, ka valdība uztur "ļoti augstu piesardzības līmeni".

Dienvidkoreja sestdien apstiprināja vēl 142 jaunā koronavīrusa "Covid-19" infekcijas gadījumus, palielinot gadījumu skaitu šajā valstī līdz 346 un padarot to par šī vīrusa vissmagāk skarto valsti pēc Ķīnas.

Tika arī ziņots, ka vīrusa izraisīto nāves gadījumu skaits Dienvidkorejā ir pieaudzis par vienu, sasniedzot divus. 

92 no jaunajiem infekcijas gadījumiem ir saistīti ar slimnīcu valsts dienvidos esošajā Čeondo pilsētā, kas savukārt saistīta ar Šinčeondži Jēzus baznīcu Degu pilsētā.     

Tagad ir inficēti vairāk nekā 150 šīs sektas locekļu, sākot ar 61 gadu vecu sievieti, kurai 10.februārī sākās drudzis, bet kura apmeklēja vismaz četrus dievkalpojumus Degu pilsētā pirms vīrusa diagnosticēšanas.

Čeondo pilsēta apmēram 27 kilometrus uz dienvidiem no Degu ir šīs sektas dibinātāja Lī Manhī dzimšanas vieta.

Degu ar 2,5 miljoniem iedzīvotāju ir ceturtā lielākā pilsēta Dienvidkorejā.

"Covid-19" upuru skaits Ķīnā ir pieaudzis līdz 2236 pēc tam, kad pēdējo 24 stundu laikā ar šo vīrusu nomira 109 cilvēki, sestdien paziņoja Nacionālā veselības komisija.

Infekcijas gadījumu skaits pēdējo 24 stundu laikā ir pieaudzis par 397, pārsniedzot 76 000.

Infekcijas gadījumu skaita pieaugums ir palēninājies laikā, kad amatpersonām vīrusa uzliesmojuma epicentrā Hubei provincē tika dots rīkojums pārskatīt paziņotos datus, lai kliedētu "šaubas" par tiem.

Lai gan infekcijas gadījumu skaits pēdējās dienās pieaug lēnāk, izmaiņas šo gadījumu skaitīšanas metodikā ir radījušas šaubas par epidēmijas patieso apmēru.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu