Ankipāns: Vajadzēja gūt vismaz vēl vienus vārtus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ģirts Ankipāns
Ģirts Ankipāns Foto: Raimonds Volonts, "Dinamo Rīga"

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienība Rīgas "Dinamo" sestdienas duelī tika pie neskaitāmām vārtu gūšanas iespējām, tomēr vairums no tām tika izniekotas, tik neveiksmīgu sniegumu galvenajam trenerim Ģirtam Ankipānam redzot pirmo reizi.

"Dinamo" sestdien Tālajos Austrumos savā pēdējā sezonas izbraukuma otrajā spēlē pašā galotnē neizmantoja iespēju skaitliskajā vairākumā un piedzīvoja neveiksmi, nespēdami pirmo reizi izcīnīt trīs panākumus pēc kārtas.

Rīgas "Dinamo" ar 1:3 (0:0, 0:1, 1:2) zaudēja Vladivostokas "Admiral". Vārtus Rīgas komandā guva Kārters Eštons.

"Bija laba spēle. Apsveicu pretiniekus ar uzvaru. Dažbrīd pretinieki spēja izturēt ļoti sarežģītas situācijas," spēli raksturoja Ankipāns. "Savukārt mēs šajā mačā nerealizējām tik daudz iespēju, kā vēl nekad. Savi momenti ir jānoslēdz ar gūtiem vārtiem."

"Pretinieku vārtsargs Aleksandrs Truškovs šodien aizvadīja lielisku maču un vairākkārt izvilka komandu, kas noteikti devas emocionālo pacēlumu. Protams, mūs neapmierina mača rezultāts. Vajadzēja gūt vismaz vēl vienus vārtus."

Ankipāns neslēpa, ka uzbrukumā vēlētos gūt vairāk vārtu, tomēr traumas un citas likstas ļauj spēlēt ar tiem hokejistiem, kuri dotajā brīdī ir pieejami.

"Būtībā cenšamies spēlēt pareizu hokeju, palīdzot viens otram. Protams, piekritīšu, ka ar vienu "golu" spēlē ir grūti uzvarēt. Uzvaras var gūt, bet tas ir ļoti sarežģīti," bilda speciālists.

Ar aizvadīto maču apmierināts bija arī "Admiral" treneris Sergejs Svetlovs."Man patika savas komandas spēle šodien. Puiši uz laukuma devās gatavi un noskaņojušies cīņai," bilda galvenais treneris. "Abas komandas demonstrēja ātru un dinamisku spēli, kas bija balstīta uz raksturu cīņu. Dažbrīd mums varbūt nepaveicās, tomēr paldies atbalstītājiem par līdzi jušanu."

Ja "Dinamo" sestdien būtu izcīnījusi uzvaru, komandai tā būtu pirmā trīs uzvarēto spēļu sērija šajā sezonā.

"Dinamo" šosezon 60 spēlēs izdevies gūt 99 vārtus, kas līdz šim ir sliktākais rādītājs kopš dalības KHL - 2008./09.gads. Rīdzinieki pirmo reizi izslēgšanas spēlēs neiekļuva 2012./13.gada sezonā, kad uzbrukums saražoja 109 "golus" (līdz tam sliktākais sniegums). No 2014.gada nav izdevies iekļūt "play-off" arī ar 130 un vairāk gūtiem vārtiem, taču šosezon pastāv iespēja sasniegt jaunu antirekordu - 2017./18.gada sezonā iemestas 105 ripas. 

Rīgas "Dinamo" ar 39 punktiem 60 mačos ieņem pirmspēdējo 11.vietu Rietumu konferencē, tāpat "Admiral" ar 56 punktiem 60 dueļos ir priekšpēdējā Austrumos. 

Abas komandas līdz šim KHL čempionātā tikušās 13 reizes, no kurām astoņas spēlēs uzvaras svinējuši rīdzinieki. Šosezon abi klubi tikās 25.janvārī, kad "Admiral" Rīgā ar 2:1 uzvarēja "bullīšos".

Pēc šīs spēles paredzētas tikšanās ar Pekinas "Kuņluņ Red Star", bet 26.februārī sezona noslēgsies ar maču pret Novosibirskas "Sibirj".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu