Zēna, kuram sodu dēļ ceļgalos ieauga griķi, vecākiem piespriež cietumsodus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Cietums.
Cietums. Foto: Pixabay

Omskas tiesa zēna mātei un patēvam, kuri lika dēlam tupēt uz griķiem, kas ieauga viņa ceļos, piespriedusi cietumsodus, vēsta portāls "Meduza".

27 gadus vecajai Aļinai Jumaševai piespriests pusotrs gads kolonijā, bet 35 gadus vecajam Sergejam Kazakovam - četrarpus gadi. Abi atzīti vainīgi spīdzināšanā un tīša smaga kaitējuma veselībai nodarīšanā. Jumševa atzīta par vainīgu arī bērna audzināšanas pienākumu nepildīšanā.

Tiesa nolēmusi, ka Kazakovam jāmaksā 250 tūkstošu rubļu liela kompensācija (aptuveni 3600 eiro), bet Jumševai - 150 tūkstoši (aptuveni 2150 eiro), vēsta "Omsk-Inform".

Kā vēstīts apsūdzībā, Kazakovs no aprīļa līdz maijam licis audžudēlam ar ceļgaliem tupēt uz griķiem vismaz sešas līdz deviņas stundas audzināšanas nolūkos. Tas noticis par sīkiem pārkāpumiem, piemēram, novēlotas atgriešanās mājās no skolas.

11. maijā pēc kārtējās "audzināšanas", zēns nespējis to izturēt, aizskrējis pie kaimiņa un pastāstījis par notikušo. Kaimiņš esot zvanījis policijai. Zēna ceļgalu fotoattēli ar tajos ieaugušiem griķiem izraisījusi plašu sabiedrības sašutumu. Kazakovs ticis arestēts un māte pati atzinusi vainu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu