"18. februārī pār Latvijas tieslietu sistēmu sabruka jumts." Zolitūdes traģēdijā cietušie glābēji sašutuši par tiesas spriedumu (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Evija Trifanova/LETA

Šonedēļ tika paziņots tiesas spriedums Zolitūdes traģēdijas lietā, taču negadījumā cietušie un viņu tuvinieki ar to nav apmierināti. Traģēdijā cietušie glābēji atklāj, ka ticības Latvijas tieslietu sistēmai viņiem vairs neesot, vēsta raidījums "TV3 Ziņas".

Video: "TV3 Ziņas" sižets

"Es atradu to cilvēku, viņš tur bija, viņš bija man tā liekas, es nevarēju sasniegt viņu, bet viņš vēl bija dzīvs," atmiņās par darbu traģēdijas vietā raidījumam "TV3 Ziņas" dalījās viens no cietušajiem glābējiem Romāns Doroņins.

"Tiesu sistēmai ticības vispār nav, viņa nav par cilvēkiem, viņa pati par sevīm dzīvojas," sacīja glābējs.

"Taisnīgums vairs nav iespējams, jo novēlots taisnīgums vairs nav taisnīgums. 18. februārī pār mūsu tieslietu sistēmu sabruka jumts," atklāja bijušais ugunsdzēsējs Rolands Kreicmanis.

Sabrukušā veikala "Maxima" kasieris Mārtiņš bija pēdējais, kuru pirms sešiem gadiem glābēji ēkas gruvešos atrada dzīvu. Viņa mamma Maruta Plāse klātienē klausījās tiesas spriedumu un neslēpa, ka tagad atliek vairs paļauties tikai uz augstākiem spēkiem un to sodu.

"Katrs cilvēks zina, ko es daru labi, ko es daru slikti, man ir žēl to cilvēku, jo viņi nezina, ko ir izdarījuši un arī tie aizstāvji, kas viņus aizstāv, arī. Dots devējam atdodas," bilst Plāse.

"Mārtiņš ir stiprs, viņam ir rokas, kājas, viņš strādā un priecājas, arī ārstiem tas bija brīnums, tas ir Dieva brīnums, ka viņš ir," stāstīja Mārtiņa mamma.

Portāls "Apollo" jau ziņoja, ka šonedēļ tiesa par vainīgu Zolitūdes traģēdijas krimināllietā atzina būvinženieri Ivaru Sergetu, taču pārējie astoņi apsūdzētie tika attaisnoti. Tāpat 40 cietušo prasības pēc kaitējuma kompensācijām tika noraidītas.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu