Mākslinieku komanda no Jelgavas triumfē Aļaskas ledus skulptūru čempionātā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ledus skulptūra
Ledus skulptūra Foto: Edijs Pālens/LETA

Mākslinieku komanda no Jelgavas Aļaskas ledus skulptūru čempionātā Fairbanksā, Amerikas Savienotajās Valstīs, izcīnījusi pirmo vietu "multibloka" kategorijā, aģentūra LETA uzzināja pilsētas pašvaldībā.

Ledus skulptūru čempionātā piedalījušās 11 labākās komandas no visas pasaules, tajā skaitā Junichi Nakamuras komanda no Japānas. Pašvaldībā skaidroja, ka šī komanda līdz šim tika uzskatīta par spēcīgāko komandu pasaulē, un ir daudzkārtēja pirmās vietas ieguvēja Aļaskas un citos ledus skulptūru konkursos.

Jelgavnieki "Ice Alaska" čempionātā uzvarēja ar skulptūru "Visuma sirds". Skulptūras ideja ir, ka visums ir bezgalīgs visos virzienos, tāpēc tā centrs ir un var būt jebkur. Visuma centrs var būt arī katrā no mums - arī tieši mūsu sirdī -, norādīja idejas autori.

Sešās dienās mākslinieki Kārlis Īle, Maija Puncule, Ainars Zingniks un Mintauts Buškevics izveidoja skulptūru no deviņiem lielajiem blokiem, kopā izmantojot aptuveni 15 tonnas ledus. Skulptūras platums ir septiņi metri, augstums - četri metri.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu