Foto ⟩ Postošā vēja un lietavu dēļ pārplūduši divi ezeri Igaunijā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Nedēļas nogalē Igaunijā plosījās vētra. Viljandi aprinķī spēcīgo lietavu dēļ Vīlandes un Yizu ezeri ir pārplūduši, vēsta portāls "Postimees".

Glābšanas departaments ziņoja, ka aizvadītās dienas laikā glābēji visā Igaunijā saņēmuši 137 izsaukumus, kas saistīti ar vētru.

Vējš plosījās galvenokārt Rietumigaunijā, kur glābēji 73 reizes devās uz izsaukumiem. Postījumus galvenokārt izraisīja vējš, kas gāza kokus uz elektrolīnijām. Nav ziņots, ka kāds no iedzīvotājiem būtu cietis.

Jau ziņots, ka saistībā ar stiprā vēja nodarītajiem postījumiem Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) Latvijā no sestdienas plks. 6.30 līdz pirmdienas plkst. 8 saņēmis 92 izsaukumus.

Glābēju palīdzība pārsvarā bija nepieciešama nolūzušu koku novākšanai no ceļa braucamās daļas, bet septiņos gadījumos tika novāktas bojātas konstrukcijas, kas apdraudēja iedzīvotāju drošību.

Stiprais vējš svētdien bija sagādājis asas izjūtas arī četriem cilvēkiem divās laivās Babītes ezerā, kuri bija spiesti izsaukt glābējus, jo pašu spēkiem nespēja nokļūt krastā. VUGD darbinieki, izmantojot dienesta motorlaivas, šos cilvēkus ar visiem viņu peldlīdzekļiem nogādāja krastā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu