Jāšanas sports un zirgu audzēšana attīstās. Vai aug arī pieprasījums pēc zirglietu precēm? (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Mūsdienās zirglietas nav tikai ekstra, ko iespējams iegādāties specializētos veikalos. Tā kā aug pieprasījums pēc šiem produktiem, tos nu jau iespējams iegādāties arī zooveikalos. Starp citu zooveikalā "PetCity" ir plašs piedāvājums, tādēļ portāls "Apollo" sazinājās ar veikala "PetCity" eksperti un "Cavalor" zīmola tirdzniecības pārstāvi Keitiju Racinu.

Ja gribas nopietni sportot, tad būs jārēķinās, ka jāiegulda liela nauda. Racina uzskata, vieglāk ir zirgu nodrošināt ar nepieciešamajiem vitamīniem un barības piedevām, kā arī atbilstošu inventāru, kas zirgam der. Tas ir daudz izdevīgāk, nekā pēc tam maksāt lielas naudas veterinārārstam un domāt, ko darīt tālāk.

Foto: PetCity

Kādas ir populārākās preces?

"Pēc personīgās pieredzes varu teikt, ka bieži plīst zeķes un labi, ka var aizbraukt uz veikalu un tās nopirkt, jo tādā gadījumā tās var dabūt ātrāk nekā tad, kad pasūta. Pasūtīto preču piegāde parasti aizņem vienu līdz divas dienas, bet veikalā tās var saņemt uzreiz," populārākās preces aprakstīja "PetCity" eksperte.

Eksperte atklāja, ka īpaši populāras un augu gadu aktuālas ir seglu un inventāra kopšanas ziedes un ziepes.

"Pati esmu novērojusi, ka ļoti pērk zirgu gumijas un apaušus, kurus dzīvniekiem liek virsū, jo tie bieži plīst. Tie ir tādi sīkumi, bet ir arī lietas, kuras tiek mainītas aptuveni vienu vai divas reizes gadā. Populāras ir arī lielās ziemas segas. Tiesa, to pirkšana ir atkarīga no sezonas. Piemēram, ziemā cilvēki vairāk pērk ziemas segas, bet vasarā tiek meklētas segas pret dažādiem insektiem," turpināja speciāliste.

Foto: PetCity

Kādam mērķim iegādājas zirgu inventāru?

Eksperte uzskata, ka inventārs, kuru var nopirkt "PetCity" veikalos, esot gaumes lieta, bet Latvijā inventāru visbiežāk iegādājas treniņiem. Piemēram, visbiežāk cilvēki iegādājas zirglietas jaunzirgiem, jo tie esot neparedzami un var inventāru saplēst.

Visbiežāk cilvēki izvēlas preces, kuras ir izturīgākas un nav tik dārgas. Gadījumā, ja saplīst, tad neesot tik sāpīgi. "PetCity" zooveikalos ir iespējams iegādāties arī profesionālo inventāru izmantošanai tikai sacensībās. Ir skaidrs, ka tāds inventārs, protams, kalpos ilgāk. Zirglietu nodalījumā esot arī tādas jāšanas drēbes, kuras kalpo ilgi, izskatās skaisti, un svarīgi, ka arī cenas esot ļoti labas.

"Medicīniskās preces – zāles, ziedes un citas - ir iespējams iegādāties tikai caur veterinārārstiem vai ar receptēm. Tās nopērkamas "PetCity" aptiekā apmaiņā pret atbilstošo zāļu izrakstu. Savukārt "PetCity" veikalos var iegādāties vitamīnus un dažādas barības piedevas. Šajā ziņā aktuālākās sezonas lietas jau atrodas veikalu plauktos, bet, ja ir kādas īpašas vēlmes, tad laicīgi var paziņot un preces tiks nosūtītas uz "PetCity" veikalu," atklāja Racina.

Foto: PetCity

Kādas preces var iegādāties "PetCity" veikalos?

Šobrīd "PetCity" zooveikalos ir nopērkama firmas "Cavalor" barība. No zirgu inventāra ir iespējams iegādāties dažādas firmas "Eskadron" preces: zirgu segas, apaušus, ģipša saites. Savukārt firma "Horze" ražo iemauktus un tīrāmos līdzekļus, respektīvi, pirmās nepieciešamības lietas. Jātnieki var iegādāties arī firmas "Horze" ķiveres, zeķes, cimdus un cepures. No nopietnākām lietām ir pieejami "Pikeur" firmas sacensību krekli.

Foto: PetCity

Eksperte atklāja, ka, tuvojoties vasaras sezonai, pieprasījums esot diezgan liels, taču tas, protams, ir atkarīgs no katra vajadzībām. Esot cilvēki, kas zirgu inventāru izvēlas pasūtīt interneta veikalos, jo ne visiem ir iespējas nopirkt šīs lietas klātienē. Tāpat daudziem arī patīkot, ja preces tiek piegādātas.

Speciāliste uzskata, ka "PetCity" piedāvājums esot visai plašs, salīdzinot ar interneta veikaliem, taču cilvēki nav gana informēti par pieejamo preču klāstu. "PetCity" pašlaik cenšas saprast, kāds ir pieprasījums, lai izvērtētu, kuras ir nepieciešamākās un aktuālākās preces.

Kā atklāj Racina, "PetCity" veikalos ir iespējams iegādāties dažādas preces gan labturībai, gan sportam. Tāpat var veikt arī dažādus pasūtījumus. Speciālistes pārziņā ir "Cavalor" barības piedevas. Ja klientiem ir kāda īpaša vēlme, preces var pasūtīt saņemšanai veikalā.

Foto: PetCity

Plašajā sortimentā ir iespējams atrast inventāru arī mazajiem jātniekiem. "Piedāvājumā ir mazo jātnieku izmēra bikses un žaketes sacensībām. Protams, preces nevar iegādāties pavisam maziem bērniem, piemēram, divgadīgiem, bet, sākot aptuveni no pieciem gadiem, tas jau ir iespējams."

Šobrīd visai daudz barības piedevu plauktos nav atrodamas, jo, mainoties sezonai, mainās arī aktuālās piedevas, taču vissezonas aktuālās piedevas "PetCity" vienmēr cenšas turēt veikalu plauktos. Pieprasījums pēc barības piedevām nekad precīzi nav zināms, jo vajadzības un produktu daudzums vienam jātniekam vai zirgu turētājam var būt atšķirīgs.

Foto: PetCity

Kādas ir sezonāli pieprasītākās preces?

Vasarā zirgiem visbiežāk tiek pirkt elektrolīti, jo zirgi daudz svīst un tie nepieciešami, lai zirgi varētu uzņemt atbilstošu daudzumu sāļu. No sacensību lietām populāri ir dažādi enerģijas devēji, jo tos izmanto, lai zirgiem būtu lielāks spēks un enerģija. Tāpat vasaras sezonā tiek izmantotas arī nomierinošās un locītavas stiprinošas piedevas, jo zirgs ir aktīvāks un kustīgāks.

Ziemā daudzi cilvēki izmanto piedevas nagiem, lai tie nekļūtu trausli. Tas ir būtiski, ņemot vērā, kādas Latvijā ir ziemas. Tāpat populāra esot arī eļļa zirgu apmatojumam, jo ziemā zirgi nedabū svaigu zāli. Barību "Pet City" var nopirkt tikai pēc pasūtījuma, jo, ilgi veikalā stāvot, tai beigtos derīguma termiņš.

Foto: PetCity

Visplašākā zirgu preču izvēle esot "PetCity" veikalā Rīgā, Viesturdārzā, kur atrodams vislielākais zirglietu stends. Kad tuvosies vasaras sezona, dažādas zirgu preces būs iespējams iegādāties arī citos veikalos, piemēram, tirdzniecības centros "Akropole" un "Domina".

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu