Irāka apstiprina pirmo jaunā koronavīrusa gadījumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Sieviete ar sejas masku Ķīnā.
Sieviete ar sejas masku Ķīnā. Foto: NICOLAS ASFOURI / AFP

Irāka pirmdien, 24. februārī, apstiprinājusi pirmo jaunā koronavīrusa gadījumu, atklājot, ka ar vīrusu inficējies kāds Irānas pilsonis.

Irākā bieži ierodas svētceļotāji un reliģisko semināru studenti no Irānas, kur pēc inficēšanās ar jauno koronavīruss "Covid-19" miruši jau 12 cilvēki.

Irākā ar vīrusu inficējies kāds gados vecāks Irānas pilsonis, kurš ieradās Irākas dienvidu pilsētā Nedžefā vēl pirms Irāka bija aizliegusi ceļot uz un no Irānas.

Irāka aizliegusi iebraukt arī Ķīnas pilsoņiem un slēgusi robežu ar Kuveitu, kas šodien apstiprināja vairākus koronavīrusa gadījumus.

"Covid-19" upuru skaits Ķīnā pirmdien pieaudzis līdz 2592, pēdējo 24 stundu laikā ar šo vīrusu nomirstot 150 cilvēkiem, ziņoja Ķīnas Nacionālā veselības komisija.

Koronavīruss izplatījies uz vairāk nekā 25 valstīm un rada pieaugošas bažas sakarā ar jaunām uzliesmojuma vietām Eiropā, Tuvajos Austrumos un Āzijā.

Irākieši ir nobažījušies, ka valsts ar tās slikti aprīkotajām slimnīcām un mediķu trūkumu nespēs tikt galā ar "Covid-19" uzliesmojumu, ja tāds izcelsies.

Pasaules Veselības organizācijas (PVO) dati liecina, ka Irākā uz katriem 10 000 cilvēku ir mazāk nekā desmit ārsti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu