Sevastova Dohas WTA "Premier" turnīra pirmajā kārtā zaudē igaunietei Kontaveitai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Anastasija Sevastova
Anastasija Sevastova Foto: AP/Scanpix

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova pirmdien Dohas WTA "Premier" turnīra pirmajā kārtā piekāpās igaunietei Anetei Kontaveitai.

Sevastova, kura WTA rangā ieņem 40.vietu, vienu stundu un 39 minūtes garā mačā piekāpās Kontaveitai (WTA 22.) ar 4-6, 6-7 (3:7). 

Pirmajā setā Latvijas tenisiste izmantoja vienu no trijām iespējām gūt punktu, servējot pretiniecei, bet Kontaveita šādu iespēju nelaida garām divreiz trijos gadījumos.

Otrajā setā Igaunijas sportiste izvirzījās vadībā ar 3-1, taču Sevastova tūlīt atspēlēja breiku - 3-3, un spēle ritēja punts punktā līdz seta beigām, kad savu otro breika iespēju septiņos gadījumos otrajā setā izmantoja Latvijas tenisiste, panākot 6-5. Tomēr ar to pašu nākamajā geimā atbildēja igauniete, un nācās spēlēt taibreiku.

Tajā līdzīga cīņa bija līdz 3:3, taču nākamos četrus punktus pēc kārtas guva igauniete, iekļūstot Dohas turnīra otrajā kārtā, kur tiksies ar turnīra devīto numuru baltkrievieti Arinu Sabaļenku, kura rangā ir 13.vietā. Sākotnēji kā pretiniece tika ielozēta planētas otrā rakete Simona Halepa no Rumānijas, taču viņa savu dalību no turnīra atsauca.

Visumā līdzīgā cīņā Kontaveita labāk trāpīja pirmo servi, būdama precīza 65,1 procentā gadījumu, un uzvarēja 71,4 procentus šādu izspēļu. Sevastovas rādītāji bija attiecīgi 56,3 procenti trāpījumu un 55,6 procenti uzvarētu izspēļu.

Otrā serve labāka bija Latvijas tenisistei, uzvarot 54,3 procentus izspēļu pret igaunietes 36,7 procentiem. Toties breika iespējas labāk izmantoja igauniete, uzvarot četrās izspēlēs no septiņām. Sevastovai šādu iespēju bija vairāk - desmit -, taču izmantotas tika trīs no tām.

Abas tenisistes iepriekš savā starpā bija tikušās divas reizes. 2016.gadā Zviedrijā notikušā Bostades WTA "International" sērijas turnīra pirmajā kārtā ar 6-2, 6-4 uzvarēja Latvijas pārstāve, bet pērn Indianvelsas WTA "Premier" trešajā kārtā liepājniece slimības dēļ dueli nepabeidza.

Sevastova iepriekšējā nedēļā piedalījās Dubaijas WTA "Premier" turnīrā, kurā pirmajā kārtā zaudēja Čehijas tenisistei Markētai Vondrušovai.

Latvijas tenisiste bez sacensībām Dubaijā un Federāciju kausa šosezon piedalījusies vēl trīs turnīros (Adelaidā, Brisbenā un Austrālijas atklātajā čempionātā), taču nevienā no tiem neizdevās pārvarēt pirmo kārtu.

Tikmēr Kontaveita pēc salīdzinoši nesekmīgās sezonas, kad trīs spēlēs tika gūta tikai viena uzvara, Austrālijas atklātajā čempionātā sasniedza ceturtdaļfinālu. Federāciju kausā viņa sarūgtināja Svitoļinu, bet Dubaijā aizkļuva līdz trešajai kārtai. Igaunijas pirmā rakete savu līdz šim vienīgo WTA titulu izcīnīja 2017.gadā, kad uzvarēja turnīrā Hertogenbošā.

Aļona Ostapenko svētdien pirmajā kārtā ar rezultātu 7-5, 2-6, 7-5 uzvarēja šveicieti Žilu Belenu Taihmani.

Ostapenko pārī ar kanādieti Gabrielu Dabrovski turnīrā izliktas ar sesto numuru un pirmdien ar 6-2, 6-2 pārspēja amerikānieti Keitlinu Kristianu un Gruzijas tenisisti Oksanu Kalašņikovu.

Uzvarētājas otrajā kārtā tiksies slovēnietes Darijas Jurakas un kazahstānietes Jaroslavas Švedovas pāra un Krievijas dueta Jekaterina Aleksandrova/Anna Bļinkova uzvarētājām.

Turnīrs Dohā norisināsies līdz sestdienai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu