Liepājā sumināta 106 gadus veca vietējā iedzīvotāja

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Liepājā šodien 106.dzimšanas dienā sveikta pilsētas iedzīvotāja Marija Dēklava, aģentūru LETA informēja Liepājas pilsētas domes pārstāve Gunta Jākobsone.

Dēklavu lielajā jubilejā pašvaldības vārdā sveica arī Liepājas pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Vilnītis. 

Vilnītis norādīja, ka tādi cilvēki kā Dēklava "Latvijai un Liepājai ir īpaša vērtība".

"Nodzīvot tik ilgu mūžu un izdzīvot tik dažādus pasaulē un Latvijā svarīgus notikumus - smaidīt, uzņemot ciemiņus un atzīt, ka jūtas labi atbilstoši savam vecumam," teica Vilnītis, paužot prieku par Dēklavas bagāto ģimeni, kas dod viņai spēku un palīdz ikdienas rūpēs. 

Dēklava nāk no septiņu bērnu ģimenes un ir piedzīvojusi nu jau piekto bērnu un mazbērnu paaudzi. Viņai ir astoņi dēli un viena meita, 25 mazbērni, 15 mazmazbērni. Katru gadu pieaugot arī mazmazmazbērnu un mazmazmazmazbērnu pulciņš. 

Liepājniece atzinusi, ka joprojām jūtas labi, nekas nesāp, tikai staigāt kļuvis grūtāk, informēja pašvaldībā. Simtgadniece dzimusi Gaviezes muižā, kur darba gaitas sākusi jau septiņos gados, ejot ganos. Padsmitnieces gados sākusi strādāt pie saimnieka, līdz apprecējusies un pārvākusies uz vīra jaunsaimniecību. Vēlāk strādājusi kolhozā "Brīvība" par slaucēju un lopkopi. Laulībā nodzīvots līdz Zelta kāzām, bet pēc vīra nāves viņa pārcēlusies uz Liepāju pie meitas. Šobrīd Liepājā nodzīvojusi vairāk nekā 30 gadus.

Dēklava kopā ar ziediem un sveicieniem saņēma arī Liepājas pilsētas domes svētku pabalstu 150 eiro apmērā, kāds tiek piešķirts visiem 100 gadu vecumu sasniegušiem liepājniekiem veselības saglabāšanai un uzlabošanai.

Pašvaldība aicina visus liepājniekus būt atsaucīgiem un informēt domi, ja kādam no tuvinieku vai radu loka tuvojas 100 vai vairāk gadu jubileja. 2019. gadā svētku pabalstu 100 un vairāk gadu jubilejā piešķirts sešiem liepājniekiem.

Personas iesniegums par svētku pabalstu jānogādā Sociālajā dienestā mēnesī, kad sasniegti 100 un vairāk gadi. Iesniegums tiek pieņemts arī personas mājās, iepriekš par to informējot Sociālā dienesta darbiniekus. Tāpat iesniegumu Sociālajā dienestā var nogādāt personas radinieks, kaimiņš vai paziņa.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu