Bļugera pārstāvēto "Penguins" papildina "Sharks" leģenda Marlo

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Patriks Marlo
Patriks Marlo Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) šīs sezonas maiņu darījumu pēdējā dienā kanādiešu uzbrucējs Patriks Marlo no Sanhosē "Sharks" aizmainīts uz Latvijas hokejista Teodora Bļugera pārstāvēto Pitsburgas "Penguins".

Marlo 9.oktobrī parakstīja viena gada līgumu ar "Sharks" un 1.jūlijā var kļūt par neierobežotu brīvo aģentu. 40 gadus vecais veterāns šosezon sakrājis 20 punktus (10+10) 58 spēlēs.

"Sharks" 1997.gada draftā paņēma Marlo ar kopējo otro numuru. Sanhosē un Toronto "Maple Leafs" komandās hokejists 1715 regulārās sezonas spēlēs sakrājis 1186 rezultativitātes punktus (561 vārtus un 625 piespēles).

Marlo ir "Sharks" vienības rekordists aizvadīto spēļu skaitā (1551), gūtajos vārtos (518) un punktos (1102), kā arī otrais rezultatīvajās piespēlēs (548) aiz Džo Torntona, par kura iespējamo aizmainīšanu pirmdien arī tika gana daudz runāts.

Stenlija kausa spēlēs Marlo ir piektais aizvadītajās spēlēs (191), kurās sakrājis 127 punktus (72+55).

"Patriks Marlo ir viens no izcilākajiem spēlētājiem, kas jelkad valkājuši "Sharks" kreklu," par savu bijušo hokejistu teica Sanhosē ģenerālmenedžeris Dags Vilsons. "Lai gan mums ir bijusi neizdevusies sezona Sanhosē, viņš ir pelnījis iespēju iegūt Stenlija kausu, un mēs esam laimīgi, ka varam viņam šādu iespēju dot. Mēs viņam vēlam veiksmi."

Pretī Sanhosē klubs saņēmis 2021.gada NHL drafta trešās kārtas izvēli. Ja "Penguins" šogad iegūs Stenlija kausu, trešās kārtas izvēli 20121.gada draftā nomainīs otrās kārtas izvēle.

"Marlo ir hokejists, kurš mūsu sastāvā var spēlēt jebkurā maiņā," pēc maiņas darījuma veikšanas teica "Penguins" ģenerālmenedžeris Džims Razerfords. "Viņš ir labs gan uzbrukumā, gan aizsardzībā, viņam ir līdera īpašības, un viņš labi derēs mūsu komandai."

"Sharks" šobrīd ar 56 punktiem 62 spēlēs ieņem trešo vietu no beigām Ritumu konferencē, kamēr "Penguins" ar 80 punktiem 61 mačā ir ceturtā Austrumos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu