"Reizē ar Kobi nomira daļa no manis." Maikls Džordans nespēj valdīt emocijas Braienta piemiņas pasākumā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Maikls Džordans
Maikls Džordans Foto: Reuters/ScanPix

24. februāra pēcpusdienā "Staples" centrā Losandželosā norisinājās publisks piemiņas pasākums par godu bojā gājušajiem Kobes Braienta traģiskajā helikoptera avārijā. Pasākuma gaitā ar emocionālām uzrunām uzstājās daudzas pasaulē atpazīstamas zvaigznes, tai skaitā leģendārais basketbolists Maikls Džordans.

Braienta piemiņas pasākumā bija ieradušās neskaitāmas slavenības. Kamēr skatītājos bija šķietami visas bijušās un esošās basketbola superzvaigznes, uzrunas teica tādas basketbola leģendas kā Daiena Taurasi, Šakils O'Nīls un Maikls Džordans.

Nav noslēpums, ka Džordans bija Braienta elks un arī tuvs draugs. Ne par velti Džordans savas uzrunas gaitā Braientu regulāri sauca par mazo brāli.

Džordans sāka uzrunu ar pateicību par iespēju godināt bojā gājušos. Leģendārā basketbolista acīs asaras bija sariesušās jau no pirmajiem uzrunas vārdiem un Džordans tām arī ļāva vaļu.

"Kā basketbola laukumā, tā vecāka lomā Kobe neko neatstāja "bākā", viņš atdeva sevi visu," sacīja Džordans.

Džordans atzina, ka, iespējams, cilvēkus tas pārsteidz, bet viņš un Braients ir bijuši ļoti tuvi draugi: "Viņš man bija kā mazais brālis. Visi allaž ir runājuši par mūsu salīdzināšanu. Bet es gribēju runāt par Kobi. Mums visiem ir mazās māsas un brāļi, kas lien pie mūsu mantām. Sākumā tas bija traucēklis, ja tā var teikt."

"Bet šis traucēklis pārvērtās mīlestībā. Viņš man mēdza zvanīt 11:30, 2:30 pat trijos naktī, lai uzdotu jautājumus par manām kustībām. Viņa degsme pret basketbolu bija kā nevienam," turpināja Braienta mentors.

Džordans stāstīja, ka Braients gribēja būt iespējami labākais basketbolists, bet pats Džordans ar laiku apzinājies, ka vēlas būt iespējami labāks lielais brālis Braientam. Džordans atzina, ka, lai par tādu kļūtu, ir nepieciešams samierināties ar vēlajiem zvaniem un muļķīgajiem jautājumiem.

"Lepojos, ka varēju iepazīt Kobi. Viņš katru dienu vēlējās kļūt par labāku cilvēku un spēlētāju. Mēdzām runāt par biznesu, par ģimeni. Mēs runājām par visu, bet viņš allaž no šīm sarunām mēģināja, ko paņemt, lai kļūtu par labāku cilvēku," stāstīja Džordans.

Bijušais spēlētājs neiztika arī bez humora, jo interneta vidū plaši atpazīstama mēme ir tieši attēls ar raudošu Džordanu no viņa Slavas zāles ceremonijas. Džordans smejoties teica, ka tagad šai mēmei būs jauna versija: "Teicu sievai, ka negribu šo darīt, jo atkal būs jāskatās uz savu raudošo seju nākamos četrus gadus."

Tāpat Džordans atminējās kādu nesenu stāstu, kad Braients leģendārajam basketbolsitam vaicājis par basketbola elementiem, pie kuriem 12 gadu vecumā strādājis viņš. Šāds jautājums izskanējies, jo Braients strādājis ar savu meitu, bet neesot varējis atminēties, pie kādiem uzlabojumiem strādājis pats.

"12 gadu vecumā es gribēju spēlēt beisbolu. Kobe par to tikai pasmējās," turpināja Džordans. Lieki piebilst, ka šī saruna notikusi plkst. 2 naktī. 

Braients allaž ir vēlējies sacensties. Pat tad, kad Džordans otro reizi bija noslēdzis spēlētāja gaitas un viesojās pie Fila Džeksona "Lakers" ģērbtuvēs, pirmais jautājums no Braienta puses ir bijis: "Vai tu paņēmi līdzi botes?" Lai arī kādā dzīves situācijā Džordans nesatiktu Braientu, bijušais "Lakers" basketbolists allaž bijis gatavs sacensties.

Noslēgumā Džordans pauda līdzjūtību Braientu un arī pārējām bojā gājušo ģimenēm. Un aicināja visus pavadīt vairāk laika ar saviem tuviniekiem.

"Reizē ar Kobi nomira daļa no manis. Skatoties uz šo arēnu nomira arī daļa no jums, citādāk jūs šeit nebūtu. Lūdzu, atpūties mierā, mazo brāl," Nobeigumā teica Džordans.

Džordans Nacionālajā basketbola asociācijā savu pēdējo sezonu aizvadīja 2003. gada sezonā, kad Braients bija izcīnījis jau trīs no saviem pieciem čempiona tituliem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu