Par 500 eiro Latvijā tirgojot "brīnumainu" iekārtu, kas spējot iznīcināt koronavīrusu (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Pālens/LETA

Kāda sieviete Jelgavā iegādājusies 500 eiro vērtu iekārtu, kas spējot nogalināt vīrusus, mikrobus, pelējumu, cērmes un pat vienšūņus, kā arī solot iznīdēt koronavīrusu. Ar iedzīvotājas Zanes stāstu par dzīvesbiedra mammas pirkumu dalās raidījums "Bez Tabu".

"Aparāta darbības princips balstoties uz biorezonanses terapiju, un ierīce ģenerējot elektromagnētiskā lauka impulsus, lai attīrītu ķermeni," raidījumam norāda Zane.

Sieviete pati šobrīd dzīvojot Ārzemēs. Iekārtu esot nopirkusi viņas drauga mamma, kura ar saviem tuviniekiem īpaši nevēlas pārrunāt nopirktās ierīces lietderīgumu.

"Ir lielas aizdomas, ka šī ir kārtējā cilvēku apkrāpšana. Ja mūsu gadījumā jau ir mazliet par vēlu un pirkums ir veikts, tad, iespējams, par šo krāpniecību varētu brīdināt citus.

Viņi izplata informāciju, ka viņu programma "Stop koronavīruss" spēj nogalināt arī šo vīrusu," raidījumam pastāsta Zane.

Raidījums "Bez Tabu" sazinājās ar iekārtas tirgotājiem Latvijā, taču tirgotāji ar atsaucību neizcēlās. Žurnālistiem tika liegta iespēja iekārtu apskatīt un izmēģināt, saņemot norādi, ka varot iekārtu iegādāties un tad testēt.

Rīgas Stradiņa universitātes profesors Aivars Vētra aicina būt piesardzīgiem un nesteigties ar šādu "brīnumiekārtu" iegādi, iztērējot iespaidīgas summas.

"Ļoti svarīgi, lai būtu pierādījumi iekārtu efektivitātei.

Pierādījumi ir ļoti atsevišķi, ar ne pārāk augstu ticamību, rodas iespaids, ka šie autori, kuri ir pētījuši, ļoti tic šai metodei. Tas vienmēr liek apšaubīt, vai tiešām tas viss ir tā, kā pētnieki to grib redzēt," norāda profesors.

"Vēl joprojām pamatpasākums ir mēģināt pārtraukt infekcijas izplatīšanos. Maksimāli ātri jāidentificē iedzīvotāji ar slimības simptomiem, norobežot viņus no citiem. Ārstēšana joprojām nav pieejama. Tas nozīmē, ka inficētajiem  tiek veikta vispārēja sistemātiska ārstēšana. Vakcinācijas arī joprojām nav," raidījumam atklāj Slimību profilakses un kontroles centra Infekcijas slimību uzraudzības un imunizācijas nodaļas vadītāja Elīna Dimiņa.

Speciālisti iesaka izvairīties no kontaktēšanās ar sasirgušu cilvēku, jāšķauda salvetē, kas pēc tam jāizmet, norāda "Bez Tabu".

Video: Raidījuma "Bez Tabu" sižets

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu